Puig-reig habilita 10 contenidors d’orgànica per evitar cinc dies sense poder llançar la fracció

El cap de setmana abans de l’inici del porta a porta al Berguedà ha estat complicat. Els pobles han quedat sense contenidors convencionals abans de l’inici del nou model de recollida i això ha neguitejat alguns veïns. En especial els de Puig-reig, que divendres es van despertar per sorpresa sense contenidors d’orgànica i, sobre el paper, havien d’esperar fins dimarts per poder llançar la fracció al lloc corresponent.

L’alcalde, Josep Maria Altarriba, ha explicat a l’Aquí Berguedà que tenia entès que la retirada dels contenidors s’efectuava la nit de divendres a dissabte. Segons ha dit, així ho creia també la majoria del veïnat que, arran de la sobtada retirada, va alçar la veu perquè s’hi posés remei. Transvinyots, l’empresa que gestiona la recollida de residus al municipi, va optar -a petició de l’Ajuntament- per reforçar l’illa d’emergència amb una desena de contenidors d’orgànica.

Els contenidors de reforç hi seran fins aquest dimarts, quan es preveu que els primers camions del porta a porta passin per primera vegada, casa per casa, a recollir la fracció. El conseller comarcal de Residus, Francesc Xavier Francàs, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la mesura va ser excepcional davant el clam de la ciutadania.

A Gironella, es va instal·lar una àrea d’emergència a la zona esportiva, ben bé davant de les piscines el mateix divendres, quan es va efectuar la retirada de contenidors. En aquest cas, però, l’àrea d’emergència disposava de deu contenidors de rebuig i prou. Pel que fa a l’orgànica, el calendari diu que avui, dilluns, és el primer dia que els camions del porta a porta passaran a recollir-la per les cases. Per tant, un dia abans que Puig-reig, de manera que el consistori gironellenc va considerar que n’hi havia prou habilitant una àrea amb només contenidors de rebuig.

L’alcalde gironellenc, David Font, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els contenidors de rebuig s’aniran retirant progressivament fins diumenge que ve, el primer dia que els camions del porta a porta passaran a recollir la fracció de resta. El rebuig, per cert, es recull cada quinze dies a Gironella i a Puig-reig i es fa de manera alternada: aquest diumenge s’ha fet a Puig-reig i el vinent serà el torn de Gironella.

Primera setmana de la nova recollida

La recollida de residus porta a porta ha començat aquest dilluns en 9 municipis del Berguedà. Es tracta de Puig-reig, Gironella, Olvan, Casserres, Bagà, Guardiola, Sant Julià de Cerdanyola i la Pobla de Lillet. A l’Alt Berguedà, Casserres i Olvan, els camions han començat a circular a primera hora d’aquest dilluns al matí. A Puig-reig i Gironella ho faran aquesta nit.