Primer dia de repartiment de cubells del porta a porta a Berga: cues d’una hora i 1.200 ‘kits’ repartits en un matí

Allau de persones a recollir els cubells del porta a porta. Aquest dijous ha començat el repartiment dels ‘kits’ del nou model de recollida a Berga i els tres locals que en proporcionaven han quedat desbordats. En un sol matí, el Mercat Municipal, el local del museu del Pla de l’Alemany i l’Hotel d’Entitats han repartit uns 1.200 ‘kits’, segons ha assegurat a l’Aquí Berguedà el conseller comarcal de Residus, Xavier Francàs.

Per fer-ho, la majoria de berguedans han hagut d’esperar hores. Les cues han estat considerables durant tot el matí i s’han repetit a la tarda. De fet, a la tarda, el repartiment començava a les 5 i a dos quarts de 4 els més previsors ja esperaven a la porta. A cada berguedà, se li dona el cubell gran d’orgànica amb tot el material dins: bosses pels envasos, bosses per l’orgànica, bosses pel rebuig, la clau per entrar a l’illa d’emergència, el calendari per penjar a la nevera i el cubell petit d’orgànica, reixat, per poder posar dins de casa.

El conseller Francàs, que s’ha passat el dia de local en local, creu que és “normal” que es formin aquestes cues i confia que, amb els dies, hi hagi menys col·lapses. A mitja tarda, al Pla de l’Alemany, la gent ha aprofitat les cues per fer preguntes al conseller. Els que no reciclen estan preocupats per saber-ho fer bé i les dades no enganyen: ara per ara, el Berguedà només recicla el 32% dels residus que produeix i el porta a porta, per a molts, suposa un canvi radical del dia a dia.

francas-porta-porta-berga-kits

Dues setmanes per recollir el material

La recollida dels ‘kits’ del porta a porta ha començat aquest dijous, però s’allargarà fins el 8 de novembre. Fins el 27 d’octubre, els berguedans podran obtenir el seu material, d’11h a 14h i de 17h a 20h, al Mercat Municipal, a l’Hotel d’Entitats (carrer Mestre Pedret) i al Local del Museu (Pla de l’Alemany).  Del 29 d’octubre al 8 de novembre, el repartiment serà únicament al Mercat Municipal, amb el mateix horari.

El 2 de novembre es repartiran els ‘kits’ als veïns de Cal Rosal al Local de l’Associació de Veïns. L’horari serà el mateix que a Berga: d’11 a 14h i de 17 a 20h. En aquest cas, però, els veïns de Cal Rosal tenen el mateix sistema de recollida que a Avià, és a dir, rebran un cubell multi-producte (pels envasos, el paper i el cartró) i un cubell pel rebuig, a banda dels cubells d’orgànica.

La recollida porta a porta a Berga i a Cal Rosal, com també a Avià i Vilada, es preveu que comenci el dia 4 de novembre. A l’Alt i el Baix Berguedà està funcionant des d’aquesta mateixa setmana. Més informació, AQUÍ

porta-porta-organica

porta-porta-berga-kits

porta-porta-berga-kits-1

porta-porta-berga-kits-2

porta-porta-berga-kits-3