La falla de la Penya Boletaire de Berga manté la foguera però es queda sense castell de focs

La falla de la Penya Boletaire d’aquest 2018 no tindrà castell de focs. La normativa d’encesa de focs artificials ho impedeix, ja que la falla és al capdamunt del passeig de la Pau, a menys de 250 metres de la benzinera BP. La Penya ja va ser advertida l’any 2017 per aquest motiu però la falla es va acabar encenent tal com estava previst.

Aquest any, però, la Guàrdia Civil ha tornat a advertir que s’estava incomplint la normativa i s’ha arribat a una decisió de consens: fer l’encesa de la falla, però prescindir del castell de focs i utilitzar pirotècnia terrestre. La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha explicat en roda de premsa que l’espectacle serà “visible per a molta gent”, però caldrà anar al passeig de la Pau per gaudir-ne. Fins ara, el castell de focs es veia des de gairebé qualsevol punt de la ciutat.

Malgrat l’entrebanc, la Penya Boletaire no s’ha plantejat en cap moment canviar d’ubicació, ja que la foguera es pot seguir realitzant al passeig de la Pau. El seu president, Ramon Minoves, ha recalcat que el més important és que Berga tornarà a col·locar la falla en un lloc cèntric i la foguera es farà com fins ara: “És una encesa diferent, però segueix sent la nostra encesa”.

L’octubre boletaire de Berga

El cap de setmana del concurs de boletaires de Puigventós i l’encesa de la falla s’ha endarrerit definitivament fins l’últim diumenge d’octubre per combatre el canvi climàtic. El canvi de dates farà que, d’ara en endavant, la Berga Bolet sigui a principis d’octubre i el cap de setmana de cloenda boletaire sigui el darrer del mes.

Davant aquest escenari, la regidora de Festes, Mònica Garcia, ha explicat que s’ha arribat a un consens per farcir el mes d’octubre d’activitats relacionades amb el món del bolet. “Aquest any ja han començat a sortir propostes i de ben segur que a mig termini podrem construir un programa atractiu pels d’aquí i pels que venen de fora”.