Josep Lara, nou president del Consell Comarcal del Berguedà

L’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, ja és oficialment nou president del Consell Comarcal del Berguedà. Aquest dimecres al vespre el ple li ha donat la majoria necessària per agafar el relleu de David Font, que va renunciar al càrrec fa unes setmanes després de ser nomenat director de l’Agència Catalana de Turisme. El PDeCAT, Demòcrates, el PSC i la CUP han votat a favor del nomenament i els consellers d’Esquerra s’han abstingut.

Lara era un dels tres noms que el PDeCAT va sotmetre a debat intern. A banda d’ell, el partit es va plantejar el de Xavier Francàs i el d’Anna Maria Serra. Finalment, l’alcalde guardiolenc va tenir el suport dels militants i aquest dimecres s’ha fet oficial el suport de la resta de grups del ple.

Abans de fer les votacions, el fins ara president en funcions, Xavier Francàs, ha desmentit que hi hagi divisió en el si del PDeCAT i ha explicat que ell es va posar “a disposició del partit” quan David Font va anunciar la seva renúncia. Francàs ha dit que ha respectat des del primer moment la decisió del PDeCAT d’apostar per Lara i li ha estès la mà per seguir treballant plegats al Consell Comarcal. Minuts després, Lara i Francàs s’han intercanviat les cadires del ple i el polític de Guardiola s’ha assegut per primera vegada al lloc del president.

Després del nomenament, el president sortint, David Font, ha felicitat Lara i ha recordat que seguirà a disposició de l’ens des de Gironella, com a alcalde del municipi. Font també ha agraït la feina feta a Xavier Francàs, a qui ha definit com “la veu del pare i l’experiència” en tota aquesta etapa de president.

Entre el públic del ple, hi havia els expresidents Sergi Roca i Jaume Farguell, familiars del nou president i alcaldes de la comarca.

DSC08393

X