Un cistell de 43 quilos de rovellons guanya l’insòlit concurs de boletaires a la plaça Viladomat de Berga

Un cistell col·losal amb 43 quilos de rovellons s’ha endut el premi gran de la 62a edició del concurs de boletaires de Berga. L’ha presentat el berguedà Alfred Prados, un habitual en el certamen, que ha estat l’únic participant capaç de presentar un cistell de més de 40 quilos.

alfred-prados-2018

 

En total s’han presentat sis cistells de rovellons; dos, de llenegues; i un candidat a rovelló de més pes. Entre els cistells de rovellons, hi havia tres categories: més de 40 quilos, entre 20 i 40kg i menys de 20 quilos. La categoria dels grans cistells només ha comptat amb la candidatura d’Alfred Prados i la segona modalitat, de 20 a 40kg, també ha tingut un únic premi: per a Eloi Alcalà, que ha presentat un cistell de 20 quilos i mig.

On hi ha hagut més batalla és a la categoria petita, de menys de 20 quilos. El guanyador ha estat Melitó Marmi, que ja es va endur el concurs de l’any passat amb 8,5 quilos de rovellons. En aquesta ocasió, Marmi ha presentat un cistell de 16,5 quilos i s’ha imposat a Gerard Fornos, amb un cistell de 15kg, i a Ramon Cabiscol, amb 6 quilos. El quart classificat ha estat Josep Baraut, que ha presentat un cistell d’1,8kg.

bolets-2018-concurs

Pel que fa a les llenegues, el primer premi ha quedat desert perquè cap de les dues participants ha pogut arribar als 10 quilos. El segon ha estat per a Àngela Baraut, que ha presentat un cistell de 5 quilos de llenegues. I el tercer ha estat per Aurora Guix, que ha exhibit un cistell de gairebé dos quilos. Finalment, el premi al rovelló de més pes ha estat per a Josep Capdevila, que ha presentat un bolet de 130 grams.

llenegues-2018-concurs

La plaça Viladomat, ubicació d’emergència

Bolets a banda, el concurs serà recordat per haver-se celebrat, de manera insòlita, a la plaça Viladomat de Berga en lloc de fer-ho en l’emplaçament habitual: el Pla de Puigventós. Aquest dissabte, a menys de 24 hores pel concurs, les previsions meteorològiques van empènyer l’organització a traslladar el certamen al Vall. I va ser un encert, ja que els habitants de Castellar del Riu aquest matí hi havia dos dits de neu a l’esplanada de Puigventós.

Així, les activitats s’han repartit per tot el vall. Des de bon matí, els més petits han participat en el concurs infantil de boletaires. L’organització ha construït un fals bosc al centre del passeig i hi ha amagat bolets perquè els infants omplissin els seus cistells. La iniciativa, que habitualment es fa als boscos de l’entorn de Puigventós, ha comptat amb desenes de participants i ha cridat l’atenció a centenars d’adults que s’ho miraven des de darrere de la tanca.

bolets-2018-concurs-infantil

El conseller Calvet, boletaire d’honor

Més tard, a la carpa principal, la Penya Boletaire ha entregat els títols de boletaire d’honor d’enguany. Aquesta vegada els reconeguts han estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el físic Lluís Torner; el director de B-Grup, Gerard Isanta; i el cuiner Jordi Badia, de La Cabana.

El conseller Calvet, a més, ha aprofitat l’ocasió per anunciar que el Govern de la Generalitat ja té a punt el projecte per millorar la C-16 a l’Alt Berguedà: desdoblarà el tram entre Berga i Cercs i farà un tercer carril reversible fins a Bagà.

calvet-concurs-boletaires-2018

calvet-concurs-boletaires-2018-1

X