El Consell Comarcal del Berguedà descarta, de moment, ampliar els dies de recollida de residus als comerços

El Consell Comarcal del Berguedà veu difícil ampliar els dies de recollida de residus als comerços, i aixó ho ha traslladat als comerciants i botiguers de Berga, que en demanaven més. El conseller de Residus, Xavier Francàs, va trobar-se amb una vintena d’associats a la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Berga, en una reunió oberta a tots els socis, a les oficines de la Cambra de Comerç a la ciutat.

Els botiguers van demanar canvis en la recollida dels envasos, ja que els camions passen diumenge i dijous, i això fa que les botigues que tanquen el cap de setmana només puguin desfer-se dels envasos un cop a la setmana (dijous). Els restauradors, per la seva banda, van reclamar més recollida d’orgànica i, fins i tot, van advertir que, tenint l’orgànica als seus locals més d’un dia, s’exposaven a multes per raons de salubritat.

La resposta del Consell Comarcal no va convèncer. Els botiguers esperaven alguna solució i van topar amb la crua realitat: el desplegament i la implantació del porta a porta està pressupostat al més mínim detall i no hi ha diners per ampliar els dies de recollida. De totes maneres, el conseller Francàs va agafar el compromís d’estudiar la situació per intentar trobar-hi un remei definitiu.

De manera provisional, els botiguers i comerciants poden demanar les claus per accedir a les illes d’emergència. Inicialment, les àrees només eren per a particulars, però finalment el Consell Comarcal ha accedit a fer-les accessibles a aquests negocis que tenen problemes per quadrar horaris i recollides.

X