El concurs de boletaires de Puigventós torna al primer diumenge d’octubre

Nou canvi de data del concurs de boletaires. L’edició del 2019 es tornarà a celebrar el primer diumenge d’octubre, dia 6, després que la Penya Boletaire -principal organitzadora- hagi aprovat unitàriament restablir la data originària.

Enguany la festa es va celebrar l’últim diumenge d’octubre perquè el canvi climàtic apuntava a un endarreriment de la temporada boletaire. Al final, el que va passar és que el darrer cap de setmana d’octubre Puigventós va quedar nevat i el certamen es va haver de traslladar al passeig de la Indústria de Berga.

El president de la Penya, Ramon Minoves, ha assegurat que els socis coincideixen que el millor és un canvi de data: “Tots m’ho demanen”. Amb tot, Minoves recalca que “la meteorologia és imprevisible a aquestes alçades però queda clar que fent-ho a finals d’octubre correm un risc encara més gran de patir una jornada de mal temps“. En aquest sentit, el president de la Penya ha explicat que la prioritat és tornar a Puigventós: “Si no hi ha bolets, els traurem de sota les pedres. Però hem de tornar a Puigventós. El concurs al Vall ha estat una excepció, fruit de l’urgència”.

Sobre l’edició del 2019, Minoves ha anunciat que la Penya hi començarà a treballar a principis d’any i que pretén potenciar dos pilars: la connexió amb les activitats que es realitzaran durant tot el mes a Berga i les activitats per als més petits a Puigventós durant el matí de concurs.