Berga, Política

Abel Garcia serà el candidat del PSC a l’alcaldia de Berga

Abel Garcia serà el candidat del PSC a l’alcaldia de Berga

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ja té cap de llista per a les eleccions municipals a Berga. És Abel Garcia i Marín, de 41 anys, que aquest mandat ha estat regidor a la Pobla de Lillet i vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà.

Minuts després que es conegués la notícia, el propi Garcia ha explicat als mitjans de comunicació que agafa l’encàrrec del partit “amb il·lusió i ganes de treballar per Berga”. Tot i que actualment viu entre Mollet del Vallès i la Pobla de Lillet, l’alcaldable socialista assegura que sempre ha mantingut un lligam amb Berga: “Hi he nascut i hi he estudiat”.

Pel que fa a les aspiracions a la capital de la comarca, l’actual vicepresident del Consell Comarcal assegura que l’objectiu és millorar el resultat dels anteriors comicis i, a partir d’aquí, “intentar obtenir el màxim de regidors”, tot i que reconeix que “guanyar serà complicat”. De moment, no ha avançat si l’actual regidora del PSC a la ciutat, Rosalia Monroy, serà a la candidatura.

Abel Garcia és graduat en Història per la UAB. Té experiència a nivell institucional, ja que ha ocupat càrrecs de responsabilitat a la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i a l’Ajuntament de la Pobla de Lillet. Per exemple, ja va ser regidor de govern a la Pobla de Lillet entre 2004 i 2011, com és actualment.

Estic amb tu

A més, a nivell professional, actualment és el cap d’Esports de l’Ajuntament de Mollet, on també ha desenvolupat tasques en l’àmbit de joventut i participació ciutadana des de 2011.

Segons explica el PSC en un comunicat, el nom de Garcia respon a la voluntat de construir “una llista transversal que permeti encarar els grans reptes de Berga de cara els propers anys”. De fet, el propi Garcia ha dit que el PSC té “una forquilla de vots a Berga que cal recuperar”.

Abel Garcia Ajuntament de Berga eleccions 2019 Eleccions municipals

Comentaris