L’Ajuntament de Berga programa una desena d’actes per reivindicar el paper de la dona en la cultura popular

Març de reivindicacions a Berga. L’Ajuntament de Berga ha programat una desena d’actes entre el dia 9 i el dia 20 per commemorar el Dia Internacional de la Dona. El dia 8 s’ha convocat una vaga i el consistori ha fet una crida a la ciutadania a sumar-s’hi. A partir de l’endemà, arrencarà una programació que, segons la regidora Mònica Garcia, vol transmetre un missatge clar: “El feminisme no vol privilegis per a les dones, només igualtat“.

La programació vol ser “un punt de trobada entre les dones” i es dedicarà al paper de la dona en el món de la cultura popular. Dissabte 9, a les 17.30h, hi haurà una cercavila de comparseria femenina popular des de la plaça Cim d’Estela, amb la Bauma dels Encantats. A les 19h, l’activitat es traslladarà al Teatre Municipal: primer, un debat a la Sala Casino; després, un sopar de tapes al vestíbul; i finalment un concert de The Sey Sisters al teatre. La jornada acabarà a la plaça del Forn amb el concert de les valencianes Pupil·les.

L’endemà, diumenge 10, l’Espai Jove del carrer mossèn Espelt acollirà un taller sobre el significat del moviment feminista a càrrec de l’experta Anna Boix. En aquesta activitat es decidirà el nom del nou local de joves de Berga, que anirà relacionat amb el feminisme.

Dimecres 13, Maria Navarrete presentarà l’hora del conte a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i la dedicarà a la discriminació de gènere. Parlarà del llibre “La petita puça”. L’endemà, dijous 14, hi haurà un cinefòrum sobre la pel·lícula peruana “La teta asustada”, al teatre Patronat. Dissabte següent, dia 16, el Teatre Municipal acollirà l’espectacle “Rebota, rebota y en tu cara explota”, guardonada als darrers premis Butaca. I per acabar, dimecres 20, hi haurà la presentació del llibre “Terra de ningú”, amb Mireia Foradada i Nora Miralles, a la biblioteca.

Concentració a la plaça de les dones per condemnar les darreres agressions

El regidor Ivan Sánchez ha lamentat que, al 2018, el nombre d’agressions sexuals a Catalunya va augmentar un 30% respecte l’any anterior i que, actualment, es produeixen dues agressions sexuals cada dia. El govern de la ciutat ha aprofitat la presentació dels actes del Dia de la Dona per fer una condemna enèrgica dels darrers casos de violència sexual que s’han produït al Berguedà.

La setmana passada un home de 33 va agredir una dona de 72 al carrer Gran Via de Berga i aquest cap de setmana un home de 35 ha abusat sexualment d’una jove de Gironella, a la zona de la biblioteca gironellenca. Aquest mateix dilluns a la tarda s’ha convocat una mobilització a la plaça de les Dones de Berga (plaça Sant Joan), a les 8 de la tarda. L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà ja han anunciat que se sumen la convocatòria.

X