L’Ajuntament de Berga ultima els tràmits administratius que faran possible la cessió de l’hospital a la Generalitat

Últims tràmits per cedir els edificis de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé a la Generalitat. Aquest dijous al vespre, al ple del mes d’abril, l’Ajuntament de Berga sotmet a aprovació la cessió dels terrenys de l’edifici nou a l’hospital.

El 2008 l’Ajuntament va comprar els terrenys perquè s’hi construís l’edifici annex però no els va escripturar i, ara que el consistori ha de cedir el centre a la Generalitat, s’ha adonat de la irregularitat. La posada en ordre dels papers s’ha allargat uns mesos però, ara, els terrenys del nou edifici ja figuren en nom de l’Ajuntament i el consistori els pot cedir a l’hospital. Aquest pas és imprescindible perquè la Generalitat pugui assumir la gestió del centre.

Aquest dijous es preveu que el ple aprovi la cessió a l’hospital. El següent pas serà informar-ne al Patronat, que donarà el vistiplau perquè, en el proper ple ordinari, es pugui aprovar la cessió de tots els edificis de l’hospital a la Generalitat de Catalunya. Els vials, en canvi, seguiran sent gestionats per l’Ajuntament, segons ha explicat l’alcaldessa, Montse Venturós, en roda de premsa. Per tant, no se cediran tots els terrenys al CatSalut -l’empresa pública creada expressament per la Generalitat per gestionar l’hospital de Berga- sinó que únicament se cediran els edificis que conformen el centre.

“La Generalitat ha fet la feina”

El traspàs de la gestió de l’hospital arriba al seu tram final. Montse Venturós ha explicat que el Govern català “ha fet la feina” i ha realitzat tots els informes necessaris per assegurar que el canvi de gestió és viable i beneficiosa per al centre. Ara, ha dit l’alcaldessa, només queda que l’Ajuntament de Berga resolgui aquests darrers serrells burocràtics i faci el traspàs dels edificis a la Generalitat. Després, la pilota passarà a ser a la teulada de la Generalitat, que haurà d’aprovar l’assumpció de la gestió.

Gairebé dos anys després que la pròpia Venturós i l’aleshores conseller de Salut, Toni Comín, anunciessin el canvi de gestió de l’hospital de Berga, el procés veu la llum al final del túnel.

X