La Junta Electoral ordenarà als Mossos d’Esquadra que retirin l’estelada, la pancarta i els llaços de l’Ajuntament de Berga

Els Mossos d’Esquadra hauran de retirar l’estelada, la pancarta pels presos polítics i els llaços grocs de la façana i el balcó de l’Ajuntament de Berga. La Junta Electoral pha donat un darrer ultimàtum al govern municipal perquè retiri els símbols: el termini acaba dimecres a les 9 del matí. El govern ha declinat fer declaracions al respecte però previsiblement tornarà a desobeir, tal com va fer la setmana passada. En el cas que això passi, els Mossos d’Esquadra rebran l’ordre de retirar els símbols, segons diu la notificació que aquest matí ha rebut l’Ajuntament. ACTUALITZAT A LES 15.45H

La setmana passada la Junta va donar 48 hores al govern municipal perquè retirés la bandera que oneja al balcó des de fa anys, els llaços grocs que estan lligats a cada columna de l’entrada del consistori i la pancarta dels presos que hi ha a la façana. El termini per complir l’ordre va acabar divendres al matí.

El següent pas de la Junta Electoral va ser enviar una notificació al secretari municipal recordant-li que la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) dicta que ell és el representant de la Junta a l’Ajuntament. Per aquest motiu, li va demanar que emetés un certificat informant sobre l’estat del cas.

A més, la Junta Electoral va acordar que, si al cap de 24 hores d’enviar el requeriment al secretari, els símbols seguien a la façana de l’Ajuntament, s’ordenaria als Mossos d’Esquadra que procedissin a retirar-los. Dissabte es va acabar el termini i tot seguia igual. De fet, aquest dilluns Berga s’ha despertat amb una façana de l’Ajuntament intacta i amb la nova notificació de la bústia: dimecres, dia del desenllaç.