Una atracció de tir per matar zombies i quatre sales d’escapada ràpides, grans novetats d’Horrorland 2019

Horrorland torna amb força. Aquest dimarts al migdia els impulsors del parc de terror de Cercs han presentat les novetats de la segona edició de tardor, que arrencarà el 4 d’octubre i s’allargarà fins 16 de novembre. En total, seran 18 dies repartits en els caps de setmana i festius. El parc renovarà tres de les cases del terror que hi havia en la primera edició (Matadero, Clown Town i la Tèrmica) i n’hi afegirà dues més: la Casa del Bosque, centrada en fenomens paranormals, i Survival Maze, un laberint inspirat en Matadero, l’atracció més aclamada de l’any passat.

A banda, Horrorland apostarà per una atracció totalment innovadora: Zombie Killer. Es tracta d’una activitat de tir que, segons David Moreno, un dels promotors, “destaca més per l’adrenalina que genera que no pas pel terror”. En aquesta activitat, cada visitant tindrà una arma a les mans i haurà de disparar contra els zombies que se li posin davant. Es tracta de l’atracció més cara del parc: costarà uns 200.000 euros als promotors.

I finalment, l’altra gran novetat a nivell d’atraccions són les quatre sales d’escapada noves. Són speed room escapes, és a dir, jocs molt breus, en espai molt petits, on el visitant ha de buscar la manera de sortir. Elevator (ascensor, en anglès), Subway (metro), Freak Show i Torture són els noms de les quatre sales. Cada visitant que compri l’entrada general o el fast pass (cua ràpida) podrà fer un dels quatre speed room escapes. Només qui entri amb l’entrada VIP podrà fer-los tots quatre. Això sí, els impulsors han agafat el compromís de “treballar perquè, a la llarga, tothom pugui fer-los tots quatre”.

horrorland-2019

Una ‘extreme house’ menys escatològica

També hi haurà una extreme house, és a dir, una casa de terror extrem. Però serà diferent a la de la primera edició. David Moreno ha explicat que fins ara l’atracció extrema era “molt escatològica” i on el que destacava eren els contactes físics amb els visitants. Ara, en canvi, l’atracció immobilitzarà el visitant i buscarà “el temor psicològic”. Es dirà Psycho Extreme.

Una ruta guiada pel backstage

L’edició del 2019 també disposarà d’una oferta per als més fanàtics del món del terror. És el Rip Tour, una ruta guiada de tres hores pel backstage del parc. Una vintena de persones realitzaran un tour pels camerinos, sales de control i indrets des d’on es cuinen les escenes que després surten a la llum. L’experiència val 250 euros i també inclou poder entrar a totes les atraccions del parc, un cop acabada la ruta.

Precisament pel que fa als preus, un altre dels impulsors, el berguedà Climent Vila, ha destacat que, malgrat l’augment del nombre d’atraccions, els preus es mantindran bastant estables respecte la primera edició. L’entrada general costarà 45 euros, excepte si s’adquireix abans del 30 d’abril, que costarà 35. L’entrada fast pass valdrà 65 euros fins a finals d’abril i, a partir d’aleshores, 69. I l’entrada VIP costa inicialment 99 euros i, a partir del maig, 135.

“Horrorland és un miracle”

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha assegurat en la presentació que l’arribada d’Horrorland ha marcat els darrers quatre anys de mandat. “Gràcies a ells, Cercs és al mapa mundial i mai tindrem prou diners per recompensar-los”, ha dit. Calderer ha definit el parc del terror com “un miracle” que ha obert el camí de pensar en un turisme per al Berguedà “que vagi més enllà del paisatge i la natura”.

Crida a hotels, càmpings i allotjaments del Berguedà

El president del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament, Josep Lara, ha destacat que, des del primer moment, va quedar clar que “era un projecte amb cara i ulls”. Lara ha reconegut que, de primeres, la idea era “una incertesa”, però tan bon punt els impulsors van aterrar als peus de la central tèrmica, “va quedar clar que se’n sortirien”.

Lara, a més, ha assegurat que en època d’Horrorland “és gairebé impossible trobar una sola habitació al Berguedà” i, per això, ha encoratjat a hotels, càmpings i allotjaments de la comarca que se sumin al parc: “Oferiu pacs, aprofiteu aquesta oportunitat perquè tots en sortireu beneficiats”.

X