Campanya per aconseguir que els turistes s’adaptin al porta a porta quan visitin el Berguedà

El Consell Comarcal del Berguedà impulsa aquest abril una campanya que s’allargarà fins a finals de mes i que pretén conscienciar els turistes perquè s’adaptin al porta a porta. Sota el lema “Al Berguedà triem, tria al Berguedà”, la campanya vol fer arribar al turista que, a banda d’escollir la comarca per passar-hi les vacances, cal que s’adapti al sistema de recollida que hi ha. Quan vinguis tria! és la frase que completa la campanya adreçada al visitant, i que l’interpel·la directament perquè col·labori en el sistema propi del municipi on s’instal·larà, animant-lo a sumar-se a aquest gran projecte per millorar el medi ambient.

S’han repartit uns tríptics informatius a ajuntaments i comerços on s’explica com funcionen els diferents sistemes de recollida al Berguedà. També detallen com hauria d’actuar el turista per no alterar el bon funcionament del model de recollida. La informació també s’ha posat a les xarxes socials i al web Triem.cat.

Targetes perquè els turistes puguin entrar a les àrees tancades

Un dels punts destacats de la campanya és la distribució de targetes codificades per al turisme que permeten l’accés temporal a les àrees tancades, on es poden dipositar els residus en els seus corresponents contenidors. Els comerços i establiments de cada municipi poden repartir les targetes per obrir les àrees tancades. El visitant pot adquirir la targeta, pel preu simbòlic d’un euro, que li serà retornat si retorna la targeta i que li permet anar a separar els residus que generi a l’àrea corresponent del municipi. Si es tracta de pisos turístics, el propietari ha d’explicar a l’hoste com s’efectua la recollida en aquella població.

Des de Setmana Santa fins ben avançada la tardor és quan estacionalment el Berguedà rep més quantitat de turistes i visitants. És per això que el Consell Comarcal inicia aquesta campanya per conscienciar els visitants que el Berguedà està fent un gran esforç per separar correctament els residus i que ens cal la seva implicació perquè la seva visita no suposi un pas enrere en tot el què s’ha aconseguit.

triem-cartell