Detenen tres joves i n’investiguen dos més per robatoris nocturns en botigues de Berga

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres joves i n’investiguen dos més com a presumptes autors de tres robatoris en establiments comercials de Berga. Les detencions es van produir entre el 15 i el 17 d’abril: els joves tenen entre 16 i 18 anys i els dos investigats, 16 i 22 anys, respectivament.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a finals de març arran d’un robatori amb força en un establiment alimentari de Berga. Els lladres van forçar els accessos i van sostreure uns 1.400 euros en productes alimentaris, begudes alcohòliques i diners en efectiu.

Durant la investigació es van produir dos robatoris més a la ciutat. El primer, l’1 d’abril, en una botiga de roba on els lladres van causar danys per un valor superior a 3.100 euros però només es van poder endur els 20 euros que hi havia a la caixa enregistradora. L’endemà, 2 d’abril, es va produir un nou robatori en un basar oriental de Berga. En tots dos casos, els lladres van buidar les caixes registradores, però a la botiga de roba només hi van trobar 20 euros.

Tant en aquests dos robatoris com en el primer, a finals de març, el modus operandi coincidia. Els robatoris van ser comesos a la nit, quan l’activitat comercial dels establiments ja havia cessat. Els lladres van accedir a l’interior forçant les portes o els aparadors a cops de peu. En els tres delictes, els investigadors van recollir indicis que situaven els autors a la zona dels fets.

Un dels detinguts era major d’edat i va quedar en llibertat el mateix dia, després de declarar a la comissaria, amb l’obligatorietat de tornar-se a presentar davant el jutge quan aquest el requereixi. Els altres dos detinguts són menors d’edat i van ser lliurats als tutors legals per ordre de la Fiscalia.

X