Olvan, Política

Cara a cara a Olvan per agafar el relleu de Martí Orriols

Cara a cara a Olvan per agafar el relleu de Martí Orriols
Sebastià Prat i Judit Carreras, els dos alcaldables coneguts per a Olvan. CUP/ERC

Sebastià Prat o Judit Carreras. L’alcaldia d’Olvan canviarà de color i se la jugaran la CUP i Esquerra Republicana (ERC). Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, el PDeCAT no farà llista, de manera que la vara que actualment té Martí Orriols -el líder de la llista de CiU l’any 2015- anirà a parar a un altre partit a partir d’aquest estiu. Sobre la taula, dues propostes: la CUP, que s’ha constituït aquesta primavera amb Sebastià Prat com a número 1; i ERC, que tornarà a apostar per l’exalcaldessa, Judit Carreras, com a cap de llista.

Judit Carreras, la cap de l’oposició que vol tornar a ser alcaldessa

Els republicans han fet una llista que combina “joventut i experiència tant en l’àmbit públic com en el privat”. Els integrants de la llista es coneixeran aquest dimarts però el partit ja n’ha donat algunes pistes en un comunicat: “La majoria són independents, malgrat presentar-se per ERC” i constaten que “en els darrers anys s’han deixat passar alguns trens que costaran de recuperar“. Per tot plegat, plantegen un projecte farcit de “reptes importants” però també “petites actuacions que milloraran la qualitat de vida dels veïns.

Judit Carreras va ser alcaldessa del poble entre el 2007 i el 2015, aleshores sota el barret del PSC. L’any 2015 i després de la crisi interna dels socialistes a nivell general, Carreras va decidir presentar-se a les eleccions amb Moviment d’Esquerres, la marca blanca d’ERC que acollia els corrents crítics del sector catalanista del PSC. L’any 2007, el PSC de Carreras va aconseguir la majoria absoluta per governar en solitari; el 2011 va millorar els resultats en vots però es va quedar amb els mateixos 4 regidors. Però el 2015, amb el canvi a ERC, l’antiga Convergència -liderada per Martí Orriols- va aconseguir girar la truita i assaltar l’alcaldia, amb 4 regidors, i desplaçant Carreras a l’oposició, amb tres.

Judit Carreras 2019

La CUP entra en escena

El rival de Carreras en la cursa per arribar a l’alcaldia serà Sebastià Prat, de 37 anys, que encapçalarà la primera llista de la CUP en unes municipals a Olvan. Prat encapçala un projecte que té com a pilar fonamental “el tracte d’igual a igual entre els nuclis de Cal Rosal i Olvan“. En aquest sentit, mitja llista cupaire està formada per residents a Olvan i l’altra meitat, per residents a Cal Rosal. De fet, els impulsors del moviment van acordar posar el nom dels dos nuclis en el nom del partit: “CUP Olvan i Cal Rosal”.

Els cupaires han presentat els integrants de la llista amb comptagotes en les darreres setmanes a través de les xarxes socials. Els sis noms que acompanyen Prat al capdavant de la llista són els de Sílvia Subirana, Santi Casacuberta, Emma Besa, Jordi Marmi, Goretti Pont i Erola Caellas. Tots ells tenen entre 20 i 42 anys, la qual cosa certifica la joventut de la llista. Els arguments del seu programa encara no es coneixen en profunditat però sí que n’han deixat anar alguna pinzellada: “Volem un impuls de la participació de les persones en la vida social i política” i “preveiem organitzar assemblees obertes durant tot el mandat que garanteixin la transparència en la gestió de l’Ajuntament”, expliquen en un comunicat.

sebas-prat-olvan-cal-rosal

L’absència del PDeCAT

Tal com va avançar l’Aquí Berguedà fa unes setmanes, l’alcalde d’Olvan, Martí Orriols, no es tornarà a presentar com a cap de llista del PDeCAT. Orriols va destronar Judit Carreras però ha acabat desgastat dels quatre mesos de govern i el partit no ha trobat relleu. Fins a darrera hora el PDeCAT ha treballat per formar candidatura i optar a la revàlida, però finalment no hi concorreran.

marti-orriols-olvan

Ajuntament d'Olvan CUP CUP Olvan i Cal Rosal Eleccions eleccions a Olvan Eleccions municipals ERC ERC Olvan Judit Carreras Sebastià Prat

Comentaris