Maria Viso agafa el relleu del seu pare com a candidata del PSC a Bagà; ERC repeteix amb Oña i el cap de l’oposició es presenta amb independents

Relleu històric a la vista. L’alcalde de Bagà els darrers 16 anys, Nicolás Viso (PSC), deixa la primera línia política. Ha governat des del 2003 però aquest darrer any els problemes de salut l’han obligat a cedir l’alcaldia a la seva filla, Maria Viso, que és qui encapçala el projecte socialista per a aquestes eleccions.

A banda, les accions de Projecte Bagà —un grup veïnal que des de fa dos anys treballa per desgranar els problemes del municipi— quedaran reflectides a les urnes a través de l’agrupació d’electors Bagà Endavant. El cap de llista és l’actual cap de l’oposició Pep Llamas, que fa quatre anys es va presentar sota les sigles de CiU.

L’altre ingredient de cara als comicis del 26 de maig és ERC, que repeteix el cap de llista de fa quatre anys, Joan Oña.

Fes clic aquí per consultar les llistes electorals de Bagà

“Cal governar per a tots”

La proposta de Compromís per Bagà, la marca blanca del PSC al municipi, és “continuïsta”, segons ha explicat l’actual regidor i número 2 de la llista, Lluís Casas. El jove serà la mà dreta de Viso en el repte per mantenir la vara, tot i el pas enrere de l’alcalde històric, que tanca la llista.

L’alcaldable socialista, Maria Viso, ha recalcat que el seu equip compta amb experiència en política local i ha posat d’exemple que ella ha assumit l’alcaldia accidental una temporada i ha format part del govern els darrers vuit anys. En aquest temps defensa que Bagà “s’ha consolidat com un pol turístic” gràcies a la seva proximitat a les estacions d’esquí i a l’acollida de l’Ultra Pirineu o la Fia-Faia.

Pel que fa al procés, Viso ha recordat que l’actual govern va facilitar que es votés pel referèndum de l’1 d’octubre. “Seguirem vetllant per respondre al que ens demani la ciutadania”, ha dit.

P1020053

“Som la nova política”

Bagà Endavant assegura que no té “res a veure” amb els partits tradicionals. L’agrupació és la gran novetat electoral d’aquestes eleccions i, malgrat comptar amb exmembres de CiU, recalca que és “un moviment veïnal”.

L’agrupació neix per materialitzar les accions de Projecte Bagà, un diagnòstic a 50 anys vista que una cinquantena de veïns han redactat des del 2017. Els impulsors de Projecte Bagà van vendre’l al PSC i a ERC, però cap formació va comprar-lo íntegrament. Per això, van decidir impulsar l’agrupació d’electors. Entre d’altres accions, Bagà Endavant planteja portar a participació ciutadana el 100% de les inversions que no siguin indispensables per al bon funcionament de l’Ajuntament”.

_DSC0349

“Volem deixar de ser el petit”

Junts per Bagà (ERC) creu que Bagà està en “un canvi de cicle” i considera que “és una oportunitat per créixer i ser decisius”. La seva gran aposta és la sostenibilitat energètica: “Volem fer una reducció energètica, apostar per l’enllumenat leds i millorar els aïllaments. Tenim tot un projecte per desenvolupar”, diu Oña.

Actualment ERC té un sol regidor a l’Ajuntament i ha estat testimoni del còmode govern del PSC.

IMG-0394