Junts per Catalunya presenta 18 alcaldables al Berguedà per estrènyer el vincle amb la Generalitat

18 noms disposats a governar. Junts per Catalunya va presentar el cap de setmana passat els seus alcaldables al Berguedà, amb la presència i el vaticini del President de la Generalitat, Quim Torra. Les principals ovacions se les van endur el President i el candidat a Berga, Jordi Sabata, que s’estrena en la política amb l’objectiu de recuperar la vara que històricament ha tingut Convergència, però que en aquest últim mandat ha gaudit la CUP.

També hi era David Font, que, a banda de ser l’alcalde i alcaldable de Gironella, és l’expresident del Consell Comarcal del Berguedà i l’actual director de l’Agència Catalana de Turisme. El seu successor com a president comarcal, Josep Lara, tampoc hi va faltar. Lara és l’alcalde de Guardiola i també es presenta a la reelecció.

La nova líder del partit a Puig-reig, Araceli Esquerra, o el cap de llista a Vilada, Àngel Ros, també van ser ovacionats. Altres novetats són el regidor de Montmajor Josep Alguer, que agafa el relleu de l’alcaldessa, M. Teresa Marmi, com a líder del partit al poble; o Carme Sànchez, que agafa el relleu de l’alcalde de Gósol, Lluís Campmajó, que s’ha passat a ERC.

A banda, al Berguedà, els candidats de Demòcrates també es presenten sota el paraigües de Junts per Catalunya: és el cas de Jesús Calderer, alcalde de Cercs, i Pere Raja, de Castell de l’Areny.

Repeteixen com a caps de llista Vicenç Linares, a la Pobla de Lillet; Anna Maria Serra, a l’Espunyola; Isabel Serra, de Viver i Serrateix; Xavier Casals, a la Nou; Josep Costa, a Santa Maria de Merlès; Adrià Solé, a Castellar del Riu; Antonio Garcia, a Fígols; Lluís Cadena, a Vallcebre; i Salvador Juncà, a Castellar de n’Hug.

Quim Torra va encoratjar tots els alcaldes a revalidar o agafar la vara. En especial, a Jordi Sabata, a qui va dir que volia veure al Parlament ben aviat, deixant clar que Berga és el gran repte del partit a la zona. Torra també va aprofitar per demanar el vot per Puigdemont, Comín i Ponsatí a les europees: “Cal que hi entrin tots tres. Jo ho necessito. Necessito veure que la feina que han fet durant tants mesos té recompensa”.

L’alcaldable per Berga, Jordi Sabata, va fer una crida a estrènyer el vincle amb la Generalitat: “Necessitem el Govern a prop”. Sabata va recalcar que “la comarca té talent, però ens falta creure’ns-ho”. I en aquest sentit, va prometre “treballar colze a colze amb tota la comarca” i “recuperar la capitalitat, no des de la supèrbia sinó des del treball en xarxa per una comarca millor”.

En clau comarcal, el president comarcal del PDeCAT, Jordi Selga, va agrair l’esforç de les 18 persones en “uns temps que no són fàcils”. Selga també va destacar la importància de les eleccions europees: “Determinaran moltes coses del nostre futur”.

També va parlar el president del Consell Comarcal, Josep Lara, que va recordar el mal que el 155 ha fet a la comarca: “Potser en les ciutats grans no es nota tant, però aquest infame article ha endarrerit molts projectes que per a aquest territori eren imprescindibles”. Per tot plegat, Lara va demanar “el vot d’aquell 1 d’octubre, és a dir, el vot de Junts per Catalunya”.

X