La patumaire més petita d’aquest Corpus fa d’angelet amb només 3 anys

L’Aina Rábago serà angelet de la Patum infantil amb només tres anys. Li encanta el foc i, per alçada, aquesta vegada ja es podia apuntar a la Patum infantil. Es va inscriure al sorteig i li va tocar. Els organitzadors de la Patum infantil reconeixen que, quan van veure que era tan petita, temien perquè s’espantés quan veies petar els fuets tan a prop. A l’hora de la veritat, sorpresa majúscula: “No és que no s’espantés, és que ens va dir que no volia portar barret!”.

La família explica que “mai s’ha tapat les orelles ni s’ha escapat del foc”. Va anar a Patum per primera vegada quan només tenia 2 mesos, per Corpus del 2016. Des d’aleshores no s’ha perdut cap Patum i, fins i tot, la mare explica que l’any passat l’Aina volia seguir els passacarrers del vespre i ser a primera línia de les guites. “A vegades li hem de parar els peus”, comenta, tot rient.

El foc l’apassiona però, ara, havent entrat tan jove a la Patum infantil, vol passar per totes les comparses. “Les maces i les guites li agraden, però el Tabal també”, diu la mare. Mentre ho explica, en ple assaig de la Patum infantil, l’Aina s’escapa. Sonen els tirabols i, com no, ella vol ser a primera fila. Com a mínim, a prop dels gegants. I com més a prop és la guita, més gran és el seu somriure.

La mare explica que aquesta fal·lera ja li ve de família: “A casa tots som molt patumaires”. De fet, en aquest mateix assaig, l’Aina ja no és la petita de la família: els pares fa poc que han tingut el segon fill i el porten dins el cotxet. El que sí que sap l’Aina és que, d’entre tots els nens i nenes que formen part d’alguna comparsa de la Patum infantil, ella és la més petita. “Li hem dit però no sé si ho ha assimilat”, diu la mare.

Hem localitzat l’Aina. Efectivament era un tros més endavant, a prop dels gegants. Els pares li diuen que li faran una foto i ella posa una condició: “Vull agafar una maça”. Lluís! Somriu. I cap als tirabols, que ja s’acaben.

X