PeuSA MAig 2020

Política

Els consellers comarcals del Berguedà per als propers quatre anys

Els consellers comarcals del Berguedà per als propers quatre anys
Actual ple del Consell Comarcal del Berguedà. MARC CANTURRI / ARXIU

Els partits polítics del Berguedà ja han escollit els seus consellers comarcals. Si més no, ja han presentat els seus titulars i suplents a la Junta Electoral provincial. La constitució del nou ple del Consell Comarcal no es farà fins a mitjans de mes però l’Aquí Berguedà ja ha pogut confirmar la selecció que ha fet cada formació per ocupar les 19 cadires del plenari. En aquests propers quinze dies hi poden haver petits canvis, però a grans trets la configuració del futur ple hauria d’anar per aquí:

JUNTS PER CATALUNYA (7 consellers)

Josep Lara

Lluís Vall

Jordi Sabata

Araceli Esquerra

Anna Maria Serra

Vicenç Linares

Jesús Calderer

ESQUERRA REPUBLICANA (6 consellers)

Ramon Camps

Eduard Coronado

Josep Maria Altarriba

Marta Puigantell

Maria Carme Casals

Josep Subirana

CUP (3 consellers)

Sebastià Prat

Ivan Sànchez

Lluïsa Vilalta / Isabel Escribano (dos anys cadascuna)

AGRUPACIÓ D’ELECTORS (2 consellers)

Patrocini Canal

Encara per triar entre Ferran Sayes, Pep Llamas i Jesús Solanellas

 PSC (1 conseller)

Abel Garcia

A hores d’ara, encara no hi ha cap pacte per governar. Els partits conversen des de fa setmanes però encara no han arribat a acords. Esquerra va refusar pactar amb Junts per Catalunya perquè entenen que cal un canvi de govern al Consell Comarcal i volen la presidència.

Ni uns ni altres, però, no han anunciat el seu candidat per ocupar la cadira de president. A les files de Junts per Catalunya hi ha l’actual president de l’ens, Josep Lara, però també l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, o caps de l’oposició de municipis grans com Jordi Sabata (Berga) o Araceli Esquerra (Puig-reig).

A ERC, l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, el regidor de Berga Ramon Camps i el cap de l’oposició d’Avià, Josep Subirana, són els noms que prenen més força. També hi ha Eduard Coronado, l’actual portaveu del grup al Consell.

Consell Comarcal del Berguedà Consellers comarcals pactes

Comentaris