Cap de setmana de vi, gastronomia i artesania a la Font del Balç: arriba la BdeGust

Arriba la mostra gastronòmica i vinícola de referència al Berguedà. La BdeGust ocuparà aquest diumenge, 7 de juliol, l’esplanada de la Font del Balç, dins el terme municipal de Casserres però a tocar de Gironella. Com cada any, la mostra estarà dedicada a la difusió i promoció de vins elaborats arreu de Catalunya i de productes elaborats a la comarca.

La BdeGust, organitzada per l’Associació Cultural de la Font del Balc (ACFB), compta amb el suport de l’Ajuntament de Gironella. Durant la presentació d’aquesta edició, Santi Felius, regidor de Promoció Econòmica, va ressaltar la importància comarcal que està agafant la mostra en les darreres edicions: “Tenim un públic molt fidel a la comarca, que va més enllà de Gironella. La BdeGust és una cita reservada en el calendari de gent de tot el Berguedà i, fins i tot, del nord del Bages”.

0702-bdegust

Karina Behar i Santi Felius, a la presentació de la BdeGust 2019. AJ GIRONELLA

Enguany la mostra comptarà amb 12 cellers representants de les diverses denominacions d’origen de Catalunya; La Bauma de les Deveses, de Sant Julià de Cerdanyola; Cellers Underground, DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Costers del Segre; Gllina de Piel Vines by David Seijas, DO Empordà, DO Penedès, DO Ribeiro, Heredat Oller del Mas, Collbaix, Fargas Fargas i la Diferenta, DO Pla de Bages; Vins de Pedra, DO Conca de Barberà; La Vinyeta, DO Empordà.

A més, també hi haurà Cervesa Ninkasi, el restaurador Cal Fuster -amb el xef Marcel Cardona-, i els artesans de Formatges Blancafort, Formatges Cal Músic, La Cooperativa, Casa Enfruns i Forn Espurna.

Des de les 11 del matí fins les 9 del vespre la mostra estarà plena d’activitats, amb la IX Trobada d’intercanvi de plaques de cava, els tallers BdegustMenuts, VI Concurs de Fotografia d’Instagram #bdegust19, III Concurs DibuixMenuts, Vermut Musical, Maridatge de Vins i Formatges, Tast de Vins i Formatges, Tast de vi a cegues, Tast de Cervesa artesana, sessió de dj amb Alberto Jimenez i el concert de cloenda amb Dr. Swinguez.

Compromis social i mediambiental

Una de les grans novetats d’enguany és que la mostra ha aconseguit la certificació Biosphere, un certificat de sostenibilitat turística de reconeixement internacional. La BdeGust és la primera mostra en aconseguir aquesta certificació, que també valora aspectes socials. Karina Behar, organitzadora de la mostra, va destacar que “és un honor” haver aconseguit aquest reconeixement, ja que “reconeix els esforços que tota l’organització ha fet en els darrers anys per reduir la generació de residus“.

Behar va destacar que els plats i tovallons que s’utilitzen a la mostra son biodegradables. A banda, la il·luminació compleix certificacions d’eficiència energètica. A més, també va explicar que treballen amb empreses compromeses amb la societat, com ara el Taller Coloma o el Grup Horitzó del Berguedà.