Bosses per recollir excrements i aigua per diluir l’orina d’animals a Berga

Bosses per recollir els excrements i ampolles per diluir l’orina dels animals que realitzen les deposicions a la via pública. Aquest és el material que rebran els berguedans propietaris d’animals de companyia censats als registre municipal. Es tracta d’una de les accions incloses en la campanya ‘La ciutat, un espai en harmonia’ per promoure el civisme, la convivència i el respecte per l’espai urbà.

Els propietaris d’animals domèstics censats rebran una targeta identificativa de la campanya per poder adquirir les bosses biodegradables per a la recollida d’excrements i l’ampolla de plàstic reutilitzable per diluir l’orina dels animals als espais públics. L’entrega es realitzarà a la recepció de l’Ajuntament de Berga, de dilluns a divendres de 9 del matí 2 del migdia i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. També es dispensaran bosses als establiments de Bergacomercial identificats amb l’adhesiu de la campanya.

El cens d’animals és un tràmit gratuït. Es pot realitzar a les oficines de la Policia Local i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per comprovar que els animals estiguin degudament identificats amb xip, tal i com preveu l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos. Per fer la tramitació, caldrà presentar el DNI del propietari o propietària i la documentació de l’animal.

Difusió de la iniciativa

Per donar a conèixer la iniciativa s’han editat fulletons que inclouen informació per promoure les bones pràctiques i el coneixement de la normativa per afavorir que Berga sigui una ciutat en harmonia. Bergacomercial ha promogut una acció a través de les xarxes socials per a què els usuaris i usuàries puguin publicar fotografies amb els seus animals de companyia a Instagram i Facebook. Per fer-ho, caldrà seguir i nomenar el perfil de l’entitat (@bergacomercial) i fer ús de l’etiqueta #gossosnetsberga. Es sortejarà un lot de productes per a mascotes entre els participants.

X