Cars Berga

Oci, Guardiola de Berguedà

El Festival Paral·lel exhaureix les entrades en deu setmanes

El Festival Paral·lel exhaureix les entrades en deu setmanes

La organització del festival de música ‘techno’ que acullen les immediacions de l’Hotel Jou, a Guardiola de Berguedà, els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, ha venut 1.000 entrades i ha acreditat a 20 mitjans de premsa de tot el món. Així ho han explicat durant l’acte de presentació de l’esdeveniment el president del Consell Comarcal, Josep Lara, i representació de l’equip organitzatiu del Paral·lel Festival: Félix Beltran, cofundador i director de comunicació; Jordi Agustí, cofundador i director d’organització i Esther Casado, sòcia i encarregada de producció.

A conseqüència de l’èxit de venda d’entrades, el pressupost ha augmentat gairebé un 20% respecte a l’edició anterior. Segons ha explicat la organització, aquests diners es destinen a potenciar els artistes que conformen el cartell, i a millorar i mantenir les instal·lacions. També han comentat que el fet d’haver exhaurit les entrades ha comportat que es plantegessin augmentar-ne el nombre a vendre de cara a la propera edició, que coincidirà amb el 5è aniversari del Festival.

El Festival Paral·lel consta de 34 hores de música ‘techno’ repartides en 15 actuacions d’artistes nacionals i internacionals. A banda d’això, paral·lelament als concerts del dissabte i del diumenge, s’oferiran quatre tallers destinats a professionals. L’entrada al festival cobreix tres dies d’actuacions així com la possibilitat d’acampar al recinte del festival.

Sostenibilitat i respecte pel medi ambient

La organització impulsa un seguit d’iniciatives orientades a la sostenibilitat del festival i al respecte pel medi ambient com l’ús del got de plàstic dur, la separació selectiva de residus o el cobrament d’una taxa verda a tota la gent que assisteix al festival en cotxe particular -5€ que es destinen a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF)-. En aquest sentit, cal destacar que el públic interessat disposa d’autobusos llançadora d’anada i tornada a Barcelona.

Compromís amb els veïns i veïnes del Berguedà

Tot i que un 40% del públic assistent al festival és estranger, Paral·lel Festival aposta per potenciar el públic de la comarca així com la col·laboració de les autoritats locals. La organització posa a disposició dels residents de la comarca una campanya de descompte en el preu de venda de les entrades. També obre una convocatòria de treball a través del Servei d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, i potencia la feina amb distribuïdors locals.

Consell Comarcal del Berguedà festival paral·lel Guardiola de Berguedà Música techno

Estic amb tu

Comentaris