El Festival Paral·lel exhaureix les entrades en deu setmanes

La organització del festival de música ‘techno’ que acullen les immediacions de l’Hotel Jou, a Guardiola de Berguedà, els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, ha venut 1.000 entrades i ha acreditat a 20 mitjans de premsa de tot el món. Així ho han explicat durant l’acte de presentació de l’esdeveniment el president del Consell Comarcal, Josep Lara, i representació de l’equip organitzatiu del Paral·lel Festival: Félix Beltran, cofundador i director de comunicació; Jordi Agustí, cofundador i director d’organització i Esther Casado, sòcia i encarregada de producció.

A conseqüència de l’èxit de venda d’entrades, el pressupost ha augmentat gairebé un 20% respecte a l’edició anterior. Segons ha explicat la organització, aquests diners es destinen a potenciar els artistes que conformen el cartell, i a millorar i mantenir les instal·lacions. També han comentat que el fet d’haver exhaurit les entrades ha comportat que es plantegessin augmentar-ne el nombre a vendre de cara a la propera edició, que coincidirà amb el 5è aniversari del Festival.

El Festival Paral·lel consta de 34 hores de música ‘techno’ repartides en 15 actuacions d’artistes nacionals i internacionals. A banda d’això, paral·lelament als concerts del dissabte i del diumenge, s’oferiran quatre tallers destinats a professionals. L’entrada al festival cobreix tres dies d’actuacions així com la possibilitat d’acampar al recinte del festival.

Sostenibilitat i respecte pel medi ambient

La organització impulsa un seguit d’iniciatives orientades a la sostenibilitat del festival i al respecte pel medi ambient com l’ús del got de plàstic dur, la separació selectiva de residus o el cobrament d’una taxa verda a tota la gent que assisteix al festival en cotxe particular -5€ que es destinen a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF)-. En aquest sentit, cal destacar que el públic interessat disposa d’autobusos llançadora d’anada i tornada a Barcelona.

Compromís amb els veïns i veïnes del Berguedà

Tot i que un 40% del públic assistent al festival és estranger, Paral·lel Festival aposta per potenciar el públic de la comarca així com la col·laboració de les autoritats locals. La organització posa a disposició dels residents de la comarca una campanya de descompte en el preu de venda de les entrades. També obre una convocatòria de treball a través del Servei d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, i potencia la feina amb distribuïdors locals.

X