Concentració a Berga en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17A

Prop d’un centenar de persones s’ha reunit aquesta tarda a la Plaça de les Fonts de Berga per homenatjar a les víctimes que van deixar els atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils, quan fa exactament dos anys dels fets.

Durant l’acte de commemoració, s’ha llegit un manifest de denúncia davant la suposada manca de transparència del Govern Espanyol, i a partir del qual s’han exigit ‘explicacions i responsabilitats’: ‘Els ciutadans de Catalunya, i especialment els familiars de les víctimes de l’atemptat, tenim el dret de saber si hem estat atacats per terroristes amb acció o omissió de l’estat espanyol’.

Finalment, s’han encès 17 espelmes en record a la data dels atemptats -17 d’agost del 2017-, i s’ha fet una ofrena floral en memòria de les víctimes.

Els atemptats a Barcelona i a Cambrils van ser responsabilitat d’una cèl·lula d’Estat Islàmic composta per 12 militants liderats per l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty. La investigació dels fets està sent gestionada des del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional.

X