Juli Bayot i el seu gos, Gandalf, guanyen el 57è concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug

Canvi de campió al concurs internacional de gossos d’atura de Castellar de n’Hug. Si l’any passat van ser Miquel Adrover i el gos Checo els guanyadors del certamen, aquesta vegada han estat el castellonenc Juli Bayot i el gos Gandalf.

El concurs ha tingut 15 participants, tres més que l’any passat, i s’ha allargat més de 3 hores. De la quinzena de pastors i gossos que han participat a la primera ronda, el jurat n’ha seleccionat tres perquè es disputessin el primer premi a la gran final: Juli Bayot i el Gandalf, Fidel Alonso i el Bat, i Moisès Tarrés i el Mag. El francès Paul da Silva, el basc José Maria Bengoa i l’anterior campió, Miquel Adrover, s’han quedat a les portes de la final, malgrat fer una gran primera ronda.

concurs-gossos-datura-2019

A la final, Bayot i Gandalf han protagonitzat una actuació gairebé perfecta. El sorteig els ha obligat a obrir la llauna però ho han fet deixant un llistó tan alt que ni Fidel Alonso ni Moisès Tarrés han estat capaços de superar. Alonso i el Bat ha pogut fer entrar tot el ramat al recinte i, seguidament, han estat capaços de fer-lo sortir. Moisès Tarrés i el Mag, en canvi, han tingut problemes per controlar les ovelles i només han pogut fer creure el ramat sobre la botzina.

Juli Bayot, com a guanyador, ha rebut un cadell, cortesia de l’organització, en un dels moments més entranyables del matí al Prat del Castell.

bayot-cadell-2019

Quim Torra, a la llotja

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presenciat el concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug des de la llotja habilitada al mateix Prat del Castell. Abans, ha escrit al llibre d’Honor de l’Ajuntament, ja que era la primera vegada que visitava el municipi i, per tant, el seu debut també entre el públic el concurs.

Amb Juli Bayot ja proclamat com a campió, Quim Torra ha assegurat haver quedat captivat pel concurs. El president català, a més, s’ha compromès a donar “un cop de mà” a l’Ajuntament de Castellar de n’Hug d’ara en endavant “perquè es pugui arribar a les 100 edicions”. La d’avui era la 57a. Torra ha assegurat que en les properes setmanes concertarà una trobada entre l’alcalde de Castellar de n’Hug i la conselleria de Cultura per definir com serà la col·laboració.

quim-torra-gossos-atura

X