El camí de Can Ballús, al polígon de la Valldan, passarà a ser de doble sentit en els propers mesos

A la vista les primeres millores al polígon de la Valldan. L’Ajuntament de Berga ha tret a concurs l’adjudicació de les obres per millorar un tram del camí de Can Ballús, que connecta els dos carrers estructurals del polígon, entre les naus del Pàdel Indoor Berguedà i Càrniques Valldan.

En concret, el camí de Can Ballús es convertirà el camí en un carrer de doble sentit i es pavimentarà i s’adequarà les dues àrees d’aparcament que ja existeixen però que no estan urbanitzades. Fins ara els vehicles que baixaven pel carrer principal de baixada del polígon, el camí de Sant Bartomeu, havien d’arribar fins al capdavall per agafar el carrer de pujada, el camí de Garreta. Les obres al camí de Can Ballús oferiran una alternativa als vehicles, que podran canviar de sentit sense necessitat de rodejar tot el polígon.

L’Ajuntament va publicar divendres l’anunci al perfil del contractant i va obrir el període de presentació dels aspirants a assumir les obres, que es poden presentar fins el 12 de setembre. S’hi destinaran uns 238.000 euros i les obres es preveu que durin uns quatre mesos a partir de l’adjudicació del projecte.

L’actuació s’emmarca dins el gran projecte de millora i modernització del polígon. El 2018 l’Ajuntament de Berga va ser un dels grans beneficiats de la línia d’ajuts per a polígons que va treure la Diputació de Barcelona. El polígon de la Valldan va quedar en tercera posició i va aconseguir més d’un milió d’euros de finançament, “un 20% de la inversió que caldria fer al polígon”, segons va estimar el regidor d’Urbanisme d’aleshores, Oriol Camps.

Si el procés compleix el calendari, les obres haurien de començar aquest octubre i haurien d’estar enllestides durant el primer trimestre de l’any 2020.

X