L’estació de Gironella podrà encabir fins a quatre autobusos a la vegada

Gironella tindrà una estació força similar a la de Navàs. Hi haurà espai perquè els autobusos hi entrin i s’hi aturin, tant en sentit nord com en sentit sud, i finalment podrà encabir fins a quatre vehicles en un mateix temps (dos per sentit). Inicialment només preveia estacionament per a un autobús per cada sentit, però Ajuntament i Generalitat han consensuat ampliar-la.

A més, hi haurà un porxo i, fins i tot, un espai tancat per aixoplugar els usuaris quan faci mal temps, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà, l’alcalde, David Font.

L’Ajuntament encara l’última etapa de les obres a la plaça de l’Estació, que són el pas previ perquè la Generalitat pugui alçar l’estació. Aquest agost el govern municipal va demanar poder aprofitar la plaça per la Festa Major i això va endarrerir les obres. Amb tot, l’alcalde confia que cap a finals d’octubre la part d’actuació que correspon a l’Ajuntament estigui enllestida. Després, està previst que comenci l’actuació del Govern.

La segona gran obra de Font

Aquesta setmana l’Ajuntament ha aprovat la cessió definitiva del terreny municipal a la Generalitat. Ara, Territori ja podrà licitar les obres i adjudicar-les a una empresa constructora. S’hi destinaran més de 400.000 euros que, sumats als 800.000 que surten de les arques municipals per adequar la plaça, converteixen l’actuació en la segona inversió més gran de l’era de David Font com a alcalde del poble. La primera segueix sent la biblioteca municipal.

L’alcalde ha assegurat que l’estació millorarà la mobilitat a l’avinguda Catalunya, el carrer principal del poble. Segons diu, evitarà que els autobusos s’aturin al mig del carrer cada vegada que passin per Gironella. A més, ha dit, l’obra reitera l’aposta del govern pel transport públic, “un mitjà que va a l’alça i que preveiem que creixi encara més en els propers anys”.