Junts per Berga demana prohibir el trànsit de vehicles pel camí entre el nucli de la Valldan i Sant Bartomeu

L’Ajuntament de Berga s’ha compromès a millorar la mobilitat entre el nucli de la Valldan, Sant Bartomeu i el polígon de la Valldan. El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per Junts per Berga d’estudiar com actuar a la zona per prioritzar el pas de persones i ciclistes i vetllar per la seguretat.

A grans trets, hi ha dos sectors d’actuació: el camí ral de Cardona i la carretera de Solsona. Són dues vies paral·leles: una, freqüentada per vianants; i l’altra, utilitzada bàsicament pels vehicles. Junts per Berga demanava fer un manteniment de la vegetació que rodeja el camí ral, fer un pas elevat que connecti la carretera amb el camí ral, que es prohibeixi el trànsit de vehicles pel camí ral i que, en consonància, s’elimini la senyal de limitació de velocitat de 20km/h.

El govern de la CUP ho ha vist amb bons ulls però ha demanat afegir-hi alguna esmena. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, i el de Mobilitat, Eloi Escútia, han explicat que els serveis tècnics desaconsellen la construcció d’un pas elevat que connecti les dues vies a l’alçada de Sant Bartomeu perquè hi solen haver inundacions i un pas elevat podria propiciar-ne encara més. Amb tot, el govern ha confiat en poder fer algun pas de vianants entre totes dues vies a l’altra punta del tram, és a dir, al punt on comencen les cases del nucli de la Valldan.

Escútia, a més, ha recordat que el camí ral comença a Berga i acaba a Avià, de manera que l’actuació s’ha de consensuar amb l’Ajuntament d’Avià, tal com ja assenyalava la moció de JxB. Si més no, en el tram que continua a partir de Sant Bartomeu i arriba fins al barri de la Creu. Amb tot, el regidor ha assegurat que ja hi ha hagut un contacte mínim amb l’ajuntament veí i les primeres sensacions són bones.

Tot i això, el debat ha començat a entrar en detalls i matisos, i tots els grups municipals han acordat que la moció serveixi per instar el govern a estudiar millores a la zona.

X