Almenys 9 treballadores de Monserveis poden tramitar el permís de residència, un cop s’ha destapat el cas

Almenys 9 de les 30 treballadores de Monserveis sense permís de residència ni de treball poden tramitar-lo ara, un cop s’ha destapat el cas. L’empresa tenia 52 dones treballant sense donar-les d’alta a la Seguretat Social, però una inspecció de Treball ho ha destapat i ho ha denunciat a la Fiscalia del TSJC. L’empresa, amb serveis al Berguedà i el Bages, s’enfrontarà a sancions que s’enfilen fins els 735.000 euros.

La inspecció ha determinat que 9 de les 30 treballadores sense papers van treballar més de sis mesos a l’empresa i, per tant, ara poden tramitar el permís per arrelament laboral. Per fer-ho possible, el sindicat de la CGT ha obert les portes de la seva oficina (c/ Balç, 4) per assessorar gratuïtament les afectades. De moment, han explicat, ja han rebut visites d’algunes de les treballadores que, presentant la documentació, podran acreditar el permís.

De les 30 treballadores sense papers, se n’han pogut identificar 16. Amb les altres 14 no ha estat possible: la inspecció n’ha tret un nom, però la persona en qüestió no s’ha pogut localitzar. Entre les 16 identificades, n’hi ha 9 que no tenien permís de residència ni treball. La CGT té la llista d’aquestes identificades i pot comprovar si les treballadores que s’adrecen a l’oficina poden demanar el permís o no.

X