Veïns d’arreu de la comarca demanen la dimissió de l’alcalde de Cercs a l’assemblea sobre la incineradora

Ha estat una de les queixes més recurrents a l’assemblea informativa convocada per l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, per explicar l’estat del projecte de la incineradora. Molts veïns li han retret que mantingués les negociacions amb l’empresa en secret durant més d’un any i, fins i tot, han acabat demanant la seva dimissió a crits.

Una part dels més de 200 assistents a la reunió s’ha esforçat en remarcar que Calderer va ocultar aquesta informació durant tota la campanya electoral. Alguns ho han fet en petit cercle; d’altres, directament, en el seu torn de paraula: “Si ho haguessis dit en campanya, avui no series a la cadira de l’alcalde”.

Calderer, aparentment tranquil, ha mantingut la calma durant els primers compassos de l’assemblea però ha hagut de fer callar els veïns en nombroses ocasions i ha acabat pujant el to de veu i demanant respecte.

L’alcalde ha reconegut que va acompanyar els promotors de la incineradora a trobades amb l’antiga propietària de la central per facilitar la compra de les instal·lacions, i això ha enfurismat la sala. També ha afirmat que els residus que volen cremar a la central no seran en cap cas perillosos, la qual cosa ha esgarrapat xiulets novament.

assemblea-cercs-incineradora-1

No ha estat una trobada ni de bon tros plàcida per un Calderer que ha aparegut davant el veïnat al costat del seu equip de govern. S’han col·locat al davant de la sala, de cara als veïns, i han intentat explicar tot el que sabien del projecte. També han destinat esforços a intentar que fos una mera explicació i no es convertís en un debat, però ha estat impossible d’aconseguir.

La majoria de les intervencions dels veïns han estat recriminacions i l’única cosa que ha tranquil·litzat –molt relativament- els veïns ha estat que el govern té previst assessorar-se amb experts en tecnologia de la UPC per acabar de definir la seva posició. Part dels assistents han retret, en aquest aspecte, que “més que experts en enginyeria el que calen són experts en salut”.

A més, el govern ha volgut reiterar que qui té l’última paraula en la qüestió és la Generalitat, però la sala ha respost ovacionant una intervenció del regidor de PIBER, Germán Sànchez: “Si l’alcalde no vol, aquí no es farà res”.

X