El govern de Cercs s’assessorarà amb experts de la UPC per posicionar-se definitivament sobre la incineradora

Que l’alcalde vegi amb bons ulls la implantació d’una incineradora a la central tèrmica de Cercs és una de les principals preocupacions dels veïns. A més, el propi Jesús Calderer ha reconegut que ha acompanyat els promotors de la incineradora a diverses trobades amb l’antiga propietària de la central per facilitar les negociacions, i això ha acabat d’enfurismar els assistents a l’assemblea informativa d’aquest dijous.

Fins ara Calderer ho ha posat tot de cara als promotors perquè tiressin la idea endavant. Segons ha reiterat el propi alcalde, tot el que coneix li fa pensar que “és una bona iniciativa”. Però també ha deixat clar que té un últim as a la màniga per assegurar-se de la viabilitat de l’operació: ha signat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per tal que els experts estudiïn el projecte definitiu, un cop l’empresa el presenti.

Ara mateix l’únic que pertoca a l’Ajuntament és donar el vistiplau urbanístic al projecte. I, segons ha explicat l’alcalde, urbanísticament no sembla que hi hagi d’haver cap problema, tenint en compte que és un terreny on durant molts anys hi va haver una fàbrica en funcionament. Després, la pilota passarà a la Generalitat, que haurà de validar l’impacte mediambiental del projecte, però una oposició de l’Ajuntament ho podria aturar tot, i això és el que avui els veïns han intentat forçar.

L’alcalde ha insistit que, un cop tingui el projecte a les mans, el traslladarà als experts de la UPC i hi confiarà cegament: “La seva opinió determinarà la nostra”. Però els veïns li han recriminat que “els experts que han de valorar el projecte no haurien de ser enginyers sinó persones del món de la salut”.

Sigui com sigui, Calderer ha deixat clar que, si els experts desaconsellen el projecte, ell també s’hi negarà, malgrat que fins ara hagi posat totes les facilitats del món perquè els promotors de la incineradora compressin la central.

X