Esquerra proposa un procés participatiu per decidir el lloc de l’estació de busos de Berga el juliol del 2020

Esquerra Berga tornarà a portar el tema històric de l’estació d’autobusos al ple de Berga. El grup municipal republicà presenta una moció aquest dijous per forçar el compromís del govern a liderar un procés participatiu que acabi el juliol del 2020 amb la definició de la ubicació de l’estació.

La moció –a la qual ha tingut accés l’Aquí Berguedà– també pretén que s’elabori un calendari del conjunt del procés i que, tot plegat, desemboqui a una votació de tota la població major de 16 anys. Esquerra també entén que el procés participatiu ha d’incloure “una explicació i informació profunda, entenedora i transparent” de totes les opcions. Aquest també serà un dels compromisos del govern, si la moció prospera.

La construcció de l’estació d’autobusos depèn únicament de la seva ubicació. La Generalitat té els diners per finançar l’equipament, segons va deixar clar el conseller de Territori, Damià Calvet, en plena campanya electoral per a les municipals 2019. Malgrat tot, per posar fil a l’agulla a la construcció, cal que l’Ajuntament esculli on vol alçar-la: a la Rasa dels Molins o a la Font del Ros.