Foment del Treball, la casa gran dels empresaris a Catalunya, farà pressió per acabar el polígon d’Olvan

Foment del Treball, la principal patronal d’empresaris catalana, farà pressió perquè s’acabi el polígon industrial d’Olvan. Aquest és el compromís que ha adoptat aquest dimecres el matí el seu president, Josep Sànchez Llibre, després de reunir-se amb la junta directiva de l’Associació d’Empresaris del Berguedà (ACEB) a Berga i de copsar que el polígon olvanès és una de les principals reivindicacions empresarials del territori.

Sànchez Llibre ha assegurat que Foment “farà seva” la reivindicació dels empresaris del Berguedà, que constaten que el polígon d’Olvan s’ha d’enllestir d’una vegada per dinamitzar la indústria a la zona. “El polígon d’Olvan és un pulmó industrial importantíssim no només per al Berguedà, sinó per tota la Catalunya central”, ha dit el president de la patronal. En aquest sentit, Sànchez Llibre ha recalcat que la seva ubicació fa que pugui ser “un nexe d’unió entre la indústria del Berguedà, el Bages i Osona”.

La trobada d’aquest dimecres al matí ha servit perquè els empresaris del Berguedà traslladessin a la patronal les principals inquietuds i reptes de futur que hi ha a la zona. A banda del polígon d’Olvan, el president de Foment ha sortit de la reunió amb la determinació que l’arribada de la fibra òptica a la zona és “una oportunitat perquè la comarca segueixi creixent en tots els àmbits” i ha assegurat que és un lloc on “la indústria i el turisme hi juguen un paper fonamental i cal treballar perquè així sigui durant tot el segle XXI”.

WhatsApp Image 2019-11-06 at 16.04.54

WhatsApp Image 2019-11-06 at 16.04.54 (1)

Un polígon encallat des del 2011

Fa gairebé una dècada que les obres al polígon d’Olvan estan aturades. Fins ara la finalització de l’actuació ha estat responsabilitat, a parts iguals, de l’Institut Català del Sòl (Incasol) i de l’Ajuntament d’Olvan. Aquesta realitat ha fet que, en moments puntuals, l’Ajuntament no hagi pogut afrontar les despeses que requeria l’obra. A més, amb la crisi econòmica, l’Incasol també va fer un pas enrere i fins ara no s’ha mostrat predisposat a reactivar el projecte.

A banda, en les darreres setmanes, el Consell Comarcal ha anunciat que preveu entrar al consorci que ha d’enllestir i gestionar el polígon per tal de treure responsabilitats econòmiques a l’Ajuntament d’Olvan. La idea és que, en els propers mesos, l’Incasol passi a tenir el control del 65% del consorci, mentre que el Consell i l’Ajuntament d’Olvan es reparteixin el 35% restant (17,5% per cap).