El Parlament rebutja mantenir la segona línia de P-3 a l’Escola Sant Joan de Berga

Gerro d’aigua freda per a l’Escola Sant Joan. La comissió d’Educació del Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous al matí, en sessió ordinària, mantenir la segona línia de P-3 a l’Escola de Sant Joan. El tema cuejava des de feia setmanes, però no ha estat fins aquesta setmana que s’ha tancat amb el ‘no’ definitiu i determinant dels dos partits del govern: Junts per Catalunya i ERC.

La proposta, presentada pel PSC, reclamava que el Parlament instés al Govern a mantenir la segona línia de P-3 per al proper curs escolar a Sant Joan. Entre els motius, la moció reivindicava que “no podem regir-nos només en indicadors numèrics i hem d’estudiar les particularitats de cada cas, tenint present els paràmetres de reequilibri territorial”.

L’Escola de Sant Joan ha vist com es tancava una línia de P-3, malgrat haver rebut 28 sol·licituds de preinscripció per al proper curs. El propi Departament demanava l’any passat superar les 27 inscripcions per mantenir la línia, i el centre va respondre amb una forta campanya per assolir l’objectiu. Ho van aconseguir però no va ser suficient per convèncer Ensenyament.

Arran d’aquesta negativa, els pares i mares del centre es van tancar durant molts dies al gimnàs de l’escola per denunciar la situació. Tot plegat, amb eleccions a tocar, va propiciar que tots els grups municipals que concorrien als comicis es posicionessin a favor de la segona línia de P-3.

Passades les eleccions, els quatre grups que van obtenir representació (CUP, Junts per Berga, ERC i PSC) van unir esforços per fer pressió al Govern de la Generalitat. Però sembla que la determinació municipal xoca frontalment amb la postura dels grups parlamentaris. Junts per Catalunya i ERC han votat en contra de la segona línia; la CUP no ha votat perquè no era a la reunió. La resta de partits (PSC, comuns, Ciutadans i PP) han votat a favor, de manera que un hipotètic ‘sí’ de la CUP hagués deixat sol el govern i hagués sumat la majoria necessària per tirar endavant la proposta.

Reunió imminent amb Serveis Territorials

El govern de l’Ajuntament de Berga té previst reunir-se amb Serveis Territorials d’Ensenyament abans que acabi l’any. Així ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Educació, Eloi Escútia, que ha recordat que el posicionament del Govern ja el sabien des de feia setmanes: “Ens van deixar clar que si obrien l’aixeta a Berga, l’havien d’obrir a tot arreu, i que no s’ho poden permetre”.

Amb tot, Escútia manté la prudència i demana temps fins que el govern municipal es reuneixi amb els Serveis Territorials. “Un cop copsem de primera mà quina és la seva voluntat definitiva, podrem adoptar un posicionament ferm”, ha conclòs.

X