El Consell Comarcal estudia com mantenir la gratuïtat de les bosses del porta a porta

El 2020 té tots els números de ser l’any de les bosses del porta a porta. Al juny s’acaben i encara no se sap què passarà a partir d’aleshores. En el ple d’aquest novembre, el govern va explicar que hi havia la possibilitat que, a partir de l’estiu vinent, les bosses s’haguessin de pagar. Això va provocar un allau de queixes a les xarxes i de persones al telecentre: l’endemà de la notícia el punt on es dispensen les bosses va quedar col·lapsat.

Tot plegat ha fet repensar la jugada al Consell, que ja estudia com mantenir la gratuïtat de les bosses a partir del juny. El conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, ha evitat agafar cap compromís, però sí que ha confessat que hi està treballant. El govern comarcal coincideix amb part de l’oposició en què “la gratuïtat de les bosses ha estat una de les claus de l’èxit del sistema” i està disposat a explorar totes les vies per allargar-la. De moment, l’administració ha destinat 330.000 euros per pagar les bosses que s’han utilitzat des de l’inici del porta a porta.

El president del Consell, Josep Lara, ha explicat que el preu de les bosses -que es fabriquen a Itàlia- “està baixant en picat”. A hores d’ara, el Consell encara té pendents moltes inversions per desplegar el porta a porta a tota la comarca, i per això el govern ha evitat les promeses. Ara bé, Lara ha reiterat que la voluntat és mantenir la gratuïtat sempre que tresoreria ho permeti: “Si trobem l’equilibri pressupostari, ho farem”. I en aquest escenari, neix l’evidència: si són més barates, hi ha més esperança.

X