La Diputació de Barcelona també rebutja la incineradora de Cercs

La incineradora de Cercs també ha arribat al ple de la Diputació de Barcelona. Aquest dijous a la tarda l’ens provincial ha aprovat la moció que rebutja la incineradora que es vol instal·lar a la central tèrmica. ERC ha presentat la moció amb l’adhesió inicial dels comuns. A més, la proposta ha aconseguit el suport de Tot per Terrassa (TxT) i Ciutadans (C’s), davant les abstencions del PP, JxCAT i PSC.

A banda de rebutjar la incineradora i demanar la moratòria per impedir noves incineradores, la moció també proposava que la Diputació s’adherís formalment a la plataforma Anti-incineradora de Cercs. Ciutadans (C’s) ha demanat poder treure aquest punt de la moció i ERC ha acceptat. Així, s’ha pogut certificar la majoria necessària per poder aprovar la proposta.

Els abstinguts no entenen per què es vota a la Diputació

Les abstencions han estat per part del PP, JxCAT i PSC. Els populars han justificat que no hi voten a favor perquè entenen que “és un tema que s’hauria de tractar a Cercs”. A més, el seu portaveu ha etzibat que “els catalans de l’àrea metropolitana semblen catalans de segona”, al·legant que “no ens agraden les incineradores però permetem que funcionin a la vora de municipis com Badalona”.

Junts per Catalunya, en canvi, ha explicat la seva abstenció recordant que “la competència per aturar el projecte no és de la Diputació, sinó del Parlament o del propi Govern”. El grup ha arribat a proposar a ERC i comuns d’ajornar la votació per debatre-ho internament i posicionar-se en consonància amb el que JxCAT voti al Parlament. No ho han aconseguit i, per això, han decidit abstenir-se.

L’altra abstenció ha vingut des del PSC. Els socialistes han reconegut estar “perplexos” veient com ERC proposava una moció per un tema que des del Govern de la Generalitat poden evitar: “Tenen les eines per aturar el projecte i per això no entenem quin paper hi ha de jugar la Diputació”.

Els vots a favor recalquen que és un tema que va més enllà de Cercs

Pel que fa als vots favorables, totes les formacions s’han pronunciat en la mateixa línia. ERC ha replicat als socialistes, justificant la moció: “L’entrem a la Diputació perquè és un tema que afecta molt més enllà del municipi. Afecta a tot un país”.

Des de Tot per Terrassa, la portaveu del grup ha dit que la incineradora és “un atemptat contra la natura”. Ciutadans ha posat de manifest l’oposició que hi ha al territori i ha recordat que “hi ha alternatives menys agressives”. I finalment els comuns han conclòs que “no podem generar més C02 perquè és totalment contradictori amb tot allò que estem batallant des de municipis i administracions”.