La Generalitat reconeix Maria Costa, de l’Escairador, amb un Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

Reconeixement important per a l’Escairador. La seva fundadora, Maria Costa, ha guanyat el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en categoria de Jove Emprenedora Innovadora. Es tracta d’uns reconeixements que el Departament d’Agricultura de la Generalitat dona anualment per posar en relleu les bones pràctiques d’innovació del sector primari català.

El jurat del certamen, que ja arriba a la 18a edició, ha volgut reconèixer Maria Costa “per la recuperació de varietats de cereals tradicionals i professionalització de l’antic ofici de l’escairador”. Segons el jurat, el projecte de l’Escairador “és doblement innovador perquè no només recupera un vell ofici, sinó que també ha convertit una petita finca agrícola familiar en un projecte agroalimentari sostenible”.

Fa 18 anys que Agricultura dona els PITA i tot just és la tercera vegada que el Berguedà hi és reconegut. El proper 30 de gener la consellera del departament, Teresa Jordà, presidirà la gala d’entrega d’uns premis que es consideren els més prestigiosos del sector agroalimentari català.

Bodegó producte

X