Berga, Política

Berga rebutja la resolució de la Junta Electoral que vol inhabilitar Torra i la que nega la condició d’eurodiputat a Junqueras

Berga rebutja la resolució de la Junta Electoral que vol inhabilitar Torra i la que nega la condició d’eurodiputat a Junqueras
Instant del primer ple ordinari del 2020 a l'Ajuntament de Berga. MARC CANTURRI

El ple de l’Ajuntament de Berga ha rebutjat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que vol inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra, i la que nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras. El ple ha aprovat una moció presentada conjuntament per la CUP, Junts per Berga i Esquerra. El regidor del PSC s’ha abstingut.

La moció recull que la resolució per a la inhabilitació de torra “vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament”. A banda, recorda que Oriol Junqueras té immunitat parlamentària i, per tant, “hauria d’haver recollit la seva acta d’eurodiputat”, com Carles Puigdemont i Toni Comín.

La moció també ha consensuat donar suport a les propostes del Parlament de Catalunya per “defensar els drets del President Torra com dels eurodiputats que són a l’exili o a la presó”. La moció també  acorda instar l’Estat espanyol a trobar “una solució política al procés que viu el país” i reclama “la posada en llibertat dels presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats i exiliades”.

Ajuntament de Berga JEC Oriol Junqueras Quim Torra

Estic amb tu

Comentaris