Berga rebutja la resolució de la Junta Electoral que vol inhabilitar Torra i la que nega la condició d’eurodiputat a Junqueras

El ple de l’Ajuntament de Berga ha rebutjat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que vol inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra, i la que nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras. El ple ha aprovat una moció presentada conjuntament per la CUP, Junts per Berga i Esquerra. El regidor del PSC s’ha abstingut.

La moció recull que la resolució per a la inhabilitació de torra “vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament”. A banda, recorda que Oriol Junqueras té immunitat parlamentària i, per tant, “hauria d’haver recollit la seva acta d’eurodiputat”, com Carles Puigdemont i Toni Comín.

La moció també ha consensuat donar suport a les propostes del Parlament de Catalunya per “defensar els drets del President Torra com dels eurodiputats que són a l’exili o a la presó”. La moció també  acorda instar l’Estat espanyol a trobar “una solució política al procés que viu el país” i reclama “la posada en llibertat dels presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats i exiliades”.