Ballús Desinfecció Ozó

Salut, Berga

El Govern demana un pla de viabilitat que endarrereix de nou el traspàs de l’hospital de Berga

El Govern demana un pla de viabilitat que endarrereix de nou el traspàs de l’hospital de Berga

El traspàs de l’hospital de Berga a la Generalitat s’endarrereix de nou. Ara el Govern demana un pla de viabilitat sobre l’hospital que ha agafat per sorpresa el govern de Berga. “No entenem perquè ens ho demanen ara, després de tres anys de treballar en tot el que comporta el traspàs”, va reconèixer l’alcaldessa, Montse Venturós, al ple ordinari de la setmana passada.

L’Ajuntament confiava tancar el traspàs abans de Nadal. De fet, aquesta era la intenció inicial del Govern i, per això, el desembre es van convocar diversos Patronats de l’Hospital per enllestit els últims serrells. Però el 20 de desembre el govern municipal va rebre el darrer gerro d’aigua freda: la conselleria d’Hisenda reclama, ara, un pla de viabilitat al CatSalut per poder completar el traspàs.

Venturós va explicar al ple que el pla de viabilitat ha tornat a posar la pilota sobre la teulada de l’hospital, que ha de facilitar tota la documentació per fer l’informe i traslladar-lo al Govern. En paral·lel, el Servei Català de la Salut (CatSalut) està fent pressió al Govern perquè l’expedient de l’hospital pugui resoldre’s aquest mateix gener.

Però des de Berga, Venturós es nega a fer cap altre pronòstic: “No m’aventuro a dir cap més data. Fins que no vegi el document signat no penso tornar a obrir la boca”. El final de la trama sembla a prop, però s’allunya per moments.

Ajuntament de Berga Generalitat Govern Hospital Hospital de Berga Montse Venturós

Estic amb tu

Comentaris