Puig-reig desaconsella beure i cuinar amb aigua de l’aixeta en els propers dies

L’Ajuntament de Puig-reig desaconsella beure i cuinar amb aigua de l’aixeta en els propers dies. El consistori ha detectat que el nivell de terbolesa de l’aigua de la xarxa pública supera lleugerament el màxim permès per la llei vigent, a causa de l’augment sobtat del nivell i el cabal del Llobregat aquesta setmana pel temporal Glòria.

L’alcalde del poble, Josep Maria Altarriba, ha recalcat a l’Aquí Berguedà que “no és un problema greu” i confia que es podrà resoldre en qüestió de dies. Per fer-ho, l’Ajuntament ja està tractant l’aigua que entra a la xarxa pública, amb l’objectiu de tornar al nivell de terbolesa permesa per llei el més aviat possible.

En aquest sentit, Altarriba ha destacat que el municipi té un “eficient sistema de control” que ha permès detectar “al moment” la irregularitat en el nivell de terbolesa. “Hi ha municipis que no el tenen i segurament ni se n’haguessin adonat, perquè l’increment és mínim”, recalca. Ara bé, l’alcalde recalca que, “per mínim que sigui el problema, és bo desaconsellar-ne el consum ‘de boca’”.

Altarriba ha explicat que, “afortunadament no hem de lamentar els desperfectes en els pous de captació” que sí que han patit alguns pobles del nord del Bages. L’alcalde assegura que, a Puig-reig, els pous han quedat intactes, malgrat que durant tot el dijous el Llobregat va baixar amb un cabal pràcticament inèdit com a conseqüència de l’obertura de comportes a la presa de la Baells.

82855031_1853394251461183_6996846039827218432_o

X