Comencen les obres al pati de l’Escola Sant Joan

L’Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana la renovació del pati de l’Escola Sant Joan. En els propers dos mesos repararà i pavimentarà el pati del centre, malmès a causa de l’ús i l’antiguitat de les instal·lacions -són del 1971-.

L’actuació inclou la millora i ampliació del sorral, la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati -a tocar del parc del Lledó-, la col·locació de drenatges i l’habilitació de passos per a futures instal·lacions. Les obres canviaran part de les rutines dels alumnes de 3r a 6è, que faran pati al parc del Lledó.

Adequació de la superfície del pati

L’empresa que farà les obres és Icart Obra Pública S.L., per un cost de 120.395 euros finançats amb fons municipals i de la Diputació de Barcelona. Els treballs serviran per adequar la pista polivalent d’uns 1.600 m2 de superfície, mitjançant la pavimentació amb aglomerat asfàltic de gra petit i la posterior aplicació de pintura especial per a pistes esportives que millorarà l’adherència i reduirà l’abrasió.

També s’efectuarà la delimitació perimetral de la superfície de la pista i la instal·lació de sistemes de drenatge per recollir l’aigua de la pluja. A banda, es preveu crear un sorral de 215m2 a la part sud-oest del pati i la reparació de la font que es troba fora de servei. El projecte també preveu la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati i la formació d’una petita plataforma elevada amb paviment de cautxú destinada a un futur rocòdrom.

Els alumnes estudiaran les obres

L’execució de les obres de reforma de la zona d’esbarjo de l’equipament es complementarà amb el desenvolupament d’un projecte interdisciplinari de centre, en què l’alumnat de cada cicle educatiu realitzarà un treball a l’aula vinculat a l’evolució de l’obra. Els infants de l’escola han acollit amb il·lusió i expectació la remodelació del pati.

X