First Stop

Medi Ambient

Agricultura paga 13.000 euros d’ajut a l’apicultura per a la millora a la biodiversitat al Berguedà

Agricultura paga 13.000 euros d’ajut a l’apicultura per a la millora a la biodiversitat al Berguedà

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha fet efectiu aquest divendres, 21 de febrer, el pagament dels ajuts al sector de l’apicultura per a la millora de la bioviersitat als ecosistemes de Catalunya. Al Berguedà, Agricultura hi ha destinat 12.960 euros d’un total de 653.978,88 euros.

La comarca que, amb diferència, compta amb més beneficiaris de l’ajut és el Baix Ebre. La Generalitat hi ha abonat més de 205.000 euros que van a parar a 27 beneficiaris diferents. Gairebé un terç de tota la campanya se’n va a parar al Baix Ebre, una comarca amb més tradició apicultura que d’altres, com el Berguedà.

L’objectiu d’aquesta línia de subvenció és la millora de la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils on hi pugui haver espècies en risc d’extinció. Amb aquesta injecció de diners, Agricultura pretén promoure sistemes d’explotació apícola que incloguin una major base territorial. El pagament s’ha fet efectiu a 107 beneficiaris de 30 comarques.

agricultura apicultura Berguedà Departament d'Agricultura

Comentaris