La plaça de Sant Pere de Berga diu adeu als aparcaments

Aparcar a la plaça de Sant Pere ja és història. Aquest dijous al matí la brigada de l’Ajuntament de Berga ha eliminat les places d’aparcament de zona blava que fins ara hi havia a la plaça. En el seu lloc, hi ha posat jardineres. És la primera mesura d’una actuació que acabarà amb la instal·lació de càmeres a les entrades al barri vell per limitar la circulació a només veïns de la zona.

Els regidors de Mobilitat i Urbanisme, Eloi Escútia i Aleix Serra, han explicat en roda de premsa que l’eliminació de les places d’aparcament era també un reclam dels botiguers. Tal com ja va explicar a l’Aquí Berguedà fa uns mesos el seu president, Berga Comercial sosté que “la gent compra més en aquelles zones on pot passejar tranquil·lament”. Fins ara la plaça quedava ocupada per cotxes pràcticament tots els dies de l’any, excepte per Corpus, quan s’hi celebra la Patum.

Aleix Serra ha matisat que en els propers mesos es completarà l’actuació amb càmeres de videovigilància que llegiran les matrícules dels cotxes que entrin al barri vell. “Els comerciants i la gent que hi viu tindran una prioritat per accedir-hi, ja que no els volem perjudicar de cap manera”, ha dit. Però la resta de vehicles, no. I creuar una càmera sense autorització suposarà sancions.

Amb tot, l’Ajuntament ha recalcat que això encara no està en funcionament i que, quan ho estigui, vol ser “molt flexible a l’hora de concedir autoritzacions per a transports que necessitin accedir-hi de forma puntual”. Les càmeres s’instal·laran en l’accés a la plaça de Sant Pere, a través del carrer Balmes, però també en la resta d’accessos al barri vell, com per exemple al carrer Pompeu Fabra (Mercat Municipal).

Descomptes del 70% a veïns per a l’estacionament en zones properes

L’actuació suposarà la desaparició d’una desena de places d’aparcament en zona blava que fins ara hi havia a la plaça. Per contrarestar-ho de cara al veïnat, l’Ajuntament ofereix als veïns la possibilitat de tenir un descompte del 70% en la zona blava de la Ronda Moreta, la plaça Viladomat i el passeig de la Indústria.

Per poder-se’n beneficiar, els veïns han d’adreçar-se a les oficines de BRG Progrés, a la plaça Maragall, i entregar la documentació necessària.

X