Gironella

Gironella organitza quatre jornades per netejar la llera del Llobregat després del temporal Glòria

Gironella organitza quatre jornades per netejar la llera del Llobregat després del temporal Glòria
Desbordament del Llobregat al pas per Gironella, durant el temporal. RICARD CODINA

L’Ajuntament de Gironella i diverses entitats de la vila organitzen quatre jornades de neteja de la llera del riu Llobregat. Seran els diumenges 16 i 23 de febrer, i 8 i 15 de març. L’augment del cabal del riu provocat pel temporal Glòria va arrossegar fins a Gironella residus i materials que van quedar a la via pública.

El servei d’obres municipals ja fa dies que treballa en la retirada de la brossa, però l’Ajuntament fa una crida a la participació en aquestes jornades per aconseguir que l’entorn del riu torni a ser el que era al seu pas pel municipi. L’alcalde, David Font, explica que s’han dividit els trams afectats en quatre zones, per així facilitar la neteja i la coordinació. Font ha afegit que l’Ajuntament facilitarà cubells i sacs per la recollida, però demana als participants portar bosses, guants i calçat adequat.

El diumenge 16 el punt de trobada serà al Casal La Llar i es netejarà la zona del parc del riu, des del Casal La Llar fins a Cal Pere Vell. Diumenge 23 es netejarà la zona de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou. El 8 de març s’actuarà a la zona de la Font del Balç fins al Casal La Llar. I el 15 de març es farà la neteja de Cal Pere Vell fins a Viladomiu Vell.

Per tal de millorar l’organització de les jornades, l’Ajuntament demana als voluntaris que s’hi inscriguin a través de l’APP de Gironella. El temporal va provocar desperfectes valorats en uns 185.000 euros i l’Ajuntament ja treballa en la recerca de finançament per afrontar-los i restablir la normalitat.

Copia de JORNADES DE NETEJA DE LA LLERA DEL RIU (3)

Ajuntament de Gironella David Font Glòria Llobregat Neteja Riu Llobregat temporal

Comentaris

  • Sandra GP

    El que no veig normal és q es demani a la gent voluntària que portin les bosses i guants,ja que la gent també va i l’ajuntament s’estalviarà uns diners pagant a Gent xq u fasi també volen q els voluntaris paguin ells les coses,u veig una mica de caradures,tot i que tenen sempre la sort que la majoria de voluntaris no es queixen i callen pel bé del que es el q verdaderament importa,i ells d’això s’aprofiten també.