Gironella organitza quatre jornades per netejar la llera del Llobregat després del temporal Glòria

L’Ajuntament de Gironella i diverses entitats de la vila organitzen quatre jornades de neteja de la llera del riu Llobregat. Seran els diumenges 16 i 23 de febrer, i 8 i 15 de març. L’augment del cabal del riu provocat pel temporal Glòria va arrossegar fins a Gironella residus i materials que van quedar a la via pública.

El servei d’obres municipals ja fa dies que treballa en la retirada de la brossa, però l’Ajuntament fa una crida a la participació en aquestes jornades per aconseguir que l’entorn del riu torni a ser el que era al seu pas pel municipi. L’alcalde, David Font, explica que s’han dividit els trams afectats en quatre zones, per així facilitar la neteja i la coordinació. Font ha afegit que l’Ajuntament facilitarà cubells i sacs per la recollida, però demana als participants portar bosses, guants i calçat adequat.

El diumenge 16 el punt de trobada serà al Casal La Llar i es netejarà la zona del parc del riu, des del Casal La Llar fins a Cal Pere Vell. Diumenge 23 es netejarà la zona de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou. El 8 de març s’actuarà a la zona de la Font del Balç fins al Casal La Llar. I el 15 de març es farà la neteja de Cal Pere Vell fins a Viladomiu Vell.

Per tal de millorar l’organització de les jornades, l’Ajuntament demana als voluntaris que s’hi inscriguin a través de l’APP de Gironella. El temporal va provocar desperfectes valorats en uns 185.000 euros i l’Ajuntament ja treballa en la recerca de finançament per afrontar-los i restablir la normalitat.

Copia de JORNADES DE NETEJA DE LA LLERA DEL RIU (3)

X