Berga fa una crida a desbordar la caminada solidària contra el càncer infantil, el 15 de març

Que hi hagi pocs casos no implica que s’hi hagi de restar importància. El càncer infantil és una malaltia considerada minoritària, i això dificulta l’impuls de recerques específiques per millorar els tractaments. A les grans farmacèutiques no els surt a compte destinar esforços en aquesta línia, i aquí és on entren entitats com Ginkgo, que remenen i remenen per trobar recursos per aportar a la causa.

Un dels plats estrella del calendari solidari de Ginkgo és la caminada contra el càncer infantil. Aquest març se celebra la quarta edició, el dia 15, i l’entitat confia poder superar les 700 persones participants. Actualment, al Berguedà, hi ha sis infants afectats de càncer infantil i el grau de conscienciació de la població ha crescut en els darrers anys.

La caminada solidària s’emmarca en els actes impulsats per l’Associació de Persones Afectades de Càncer al Berguedà per commemorar el Dia Internacional del Càncer Infantil, que es va celebrar el passat 15 de febrer. La prova esportiva mantindrà el mateix format que en les edicions anteriors, però s’incrementaran les activitats paral·leles adreçades al públic infantil. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, i el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, han fet una crida a participar-hi.

Passes solidàries que creen consciència

La caminada ‘Pas a Pas’ és una prova esportiva apte per a tothom que es realitzarà el diumenge, 15 de març, a les 10 del matí. L’activitat començarà i acabarà a la plaça Font del Ros i consistirà en completar una ruta d’uns 6 quilòmetres de distància al voltant de la Serra de Noet.

L’esdeveniment comptarà amb activitats de dinamització al llarg del matí i s’oferirà un esmorzar calent a les persones participants que hagin completat el recorregut de la caminada.

El regidor Ivan Sànchez ha aprofitat l’ocasió per posar en valor l’itinerari de la prova. El regidor ha explicat que la caminada suposa “una bona oportunitat per apreciar els elements que integren un camí que està ple de flora i fauna i que també compta amb elements històrics com, per exemple, la Creu de la Pinya -que és on va acabar la Primera Carlinada- o la Serra de Noet -que va ser un punt de defensa durant les guerres carlines i la Guerra Civil-”.

Una festa per a nens i nenes

Enguany, l’organització ha ampliat l’oferta d’activitats complementàries de la caminada amb la voluntat de convertir l’esdeveniment en una jornada festiva i, per això, des de l’entitat es demana que els infants que vulguin hi acudeixin disfressats.

L’acte comptarà amb un grup d’animació integrat per diversos membres de l’Agrupació Teatral La Farsa que s’encarregaran de dinamitzar el matí juntament amb els Gegants de la Font del Ros, que podran ser portats pels infants. A més, es realitzaran exhibicions de hip hop, a càrrec del gimnàs PratSalut de Prats de Lluçanès i també hi haurà una parada de baldufes i contes de segona mà.

Inscripcions per formar part de la caminada solidària

Per participar a la quarta caminada solidària per donar visibilitat al càncer infantil caldrà inscriure’s prèviament al local de l’entitat, situat a Cal Fàbregas, número 2 (als quatre cantons del carrer Major). El local estarà obert els dimarts, 3 i 10 de març, de 5 a 8 de la tarda.

El donatiu per participar a l’activitat serà de 10 euros per a les persones majors de 12 anys i l’import es destinarà íntegrament a la unitat d’investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El dissabte, 14 de març, es farà l’entrega de les bosses d’obsequi als participants, de 6 de la tarda a 9 del vespre, a l’Hotel d’Entitats.

La singularitat dels cartells

La caminada solidària compta amb 700 cartells diferents que han estat elaborats per l’alumnat de les cinc escoles berguedanes, a les quals, assisteixen els infants afectats de càncer. Ginkgo va proposar la col·laboració als centres i les associacions de mares i pares de les escoles que han respost positivament. Aurora Fernández ha esmentat que la iniciativa de dissenyar els cartells ha estat “un petit homenatge pels infants afectats, però també pels seus companys i companyes d’escola”.

Els centres que han col·laborat en l’elaboració del material de difusió de la caminada han estat l’Escola Xarxa de Berga, l’Escola Princesa Làscaris de Casserres, l’Escola d’Olvan, l’Escola Sant Salvador de Cercs i l’Escola Alfred Mata de Puig-reig.

Iniciatives solidàries que traspassen la comarca

La caminada ‘Pas a Pas’ d’enguany ha traspassat el Berguedà i comptarà amb la implicació del Club Barcelona Trail Runners, que realitzarà una donació de 1.000€. Diversos membres de l’entitat barcelonina s’han sumat a la iniciativa impulsada pel president, Raúl Romero, d’aportar un euro per cadascun dels 160 quilòmetres que conformen la prova ‘100 millas Sierras del Bandolero’, que disputaran a Cadis del 6 al 8 de març.

X