Anul·len la votació popular del concurs de cartells de la Patum: el cartell 2020 l’escollirà directament el jurat

L’Ajuntament de Berga ha consensuat suprimir la votació popular dels finalistes del concurs de cartells de la Patum 2020. La votació s’havia de fer entre el 5 i el 19 d’abril, però l’Ajuntament l’ha cancel·lat “davant la impossibilitat de poder-la garantir sense cap tipus de restricció de mobilitat i per evitar posar en risc les persones que s’encarreguen de recollir els vots”.

L’Ajuntament també ha descartat implementar un sistema de votació electrònica que substitueixi la votació presencial. Per tot això, el jurat escollirà directament el primer premi i l’accèssit del concurs entre les obres candidates.

No és l’únic canvi motivat per la propagació del coronavirus que patirà el concurs. El certamen artístic també amplia el termini de presentació de les obres i habilita un sistema online per entregar les propostes telemàticament. El termini finalitzava el 3 d’abril, però l’Ajuntament ha decidit ampliar-lo fins al 24 d’abril, a les 14h.

També s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (festes@ajberga.cat) per poder enviar les obres de forma telemàtica, tenint en compte les restriccions de mobilitat que impedeixen a la població sortir al carrer per activitats que no siguin d’extrema necessitat.

En el correu electrònic caldrà incloure el cartell en els formats JPG i PDF sense marques de tall i/o d’impremta. També serà necessari adjuntar un document indicant el lema, el nom i cognoms, l’adreça i el telèfon de contacte de l’autor o autora. Aquest document haurà d’estar signat per garantir l’acceptació de les bases del certamen.

El personal tècnic de l’Ajuntament de Berga s’encarregarà de garantir la confidencialitat i l’anonimat de les persones participants per tal que el jurat qualificador pugui avaluar les propostes. Les persones que ja hagin presentat les seves obres de forma presencial, no hauran de reenviar-les de forma online.

De forma complementària, les obres podran presentar-se presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7), sempre i quan l’equipament pugui tornar a obrir al públic durant el nou termini de presentació de les propostes. Pel moment, però, es desconeix quan finalitzarà la restricció de l’obertura d’equipaments com l’Oficina de Turisme.

X