La pagesia necessita mà d’obra i fa una crida a estudiants i persones que s’hagin quedat a l’atur

Unió de Pagesos ha fet una crida a estudiants  i persones que s’hagin quedat sense feina com a conseqüència de la crisi pel coronavirus. La pagesia necessita mans i prioritza que aquestes siguin persones del territori, minimitzant els desplaçaments i respectant les mesures sanitàries dictades per a les autoritats.

El sindicat de pagesos considera que tant els estudiants d’escoles agràries –en aquests moments, tancades- com les persones desocupades són una bona solució per reforçar el sector en plena crisi. Per aquest motiu, ha demanat al Departament d’Agricultura que faci arribar la crida als centres de secundària, de formació professional i a les universitats properes a zones rurals amb més demanda de mà d’obra. Els estudiants poden oferir-se a treballar, enviant un correu a l’adreça campanyaagraria2020@uniopagesos.cat.

Unió de Pagesos també treballa permanentment amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. En aquest cas, la idea és que les persones properes als territoris amb més demanda de mà d’obra i que hagin vist afectada temporalment la seva situació laboral també puguin també adreçar-se al mateix correu (campanyaagraria2020@uniopagesos.cat) per oferir-se a treballar en la propera campanya agrària.

El sindicat de pagesos considera que “important” que “la pagesia i el sector puguin desenvolupar la seva activitat per garantir l’abastiment alimentari a la societat”. Per això, adverteixen, la solidaritat de la societat amb la pagesia que produeix aliments també és necessària en aquests moments de plena crisi a tots els nivells.

X