El teixit empresarial del Berguedà reclama que els ajuntaments avancin el pagament de les factures a proveïdors

L’empresariat del Berguedà reclama mesures econòmiques urgents per part de les administracions locals i comarcals. Entre d’altres accions, volen que s’avanci el pagament de les factures pendents a proveïdors per part dels ajuntaments i que es condonin els pagaments de tots els impostos fins que hagi passat la pandèmia.

Les entitats i agrupacions comercials, industrials i empresarials de la comarca s’han adreçat en bloc als ajuntaments i al Consell Comarcal per reclamar suport per superar l’impacte del coronavirus. La iniciativa és una proposta de l’Associació Comarcal d’Empresaris i ha comptat amb una desena d’agrupacions adherides. L’objectiu –han explicat- és que les administracions locals emprenguin “totes les mesures que estan al seu abast per pal·liar els efectes que el COVID-19 està tenint en el teixit industrial, empresarial i comercial de la comarca”.

A banda de l’avançament dels pagaments a proveïdors i de la condonació de pagaments, també demanen que se subvencioni l’IAE i l’IBI i s’eximeixi el pagament de les taxes de residus i terrasses per a totes les activitats que acreditin que han paralitzat la seva activitat per culpa de la pandèmia. Finalment, l’empresariat també reclama que se subvencioni l’IBI dels propietaris de finques arrendades que acreditin que han fet una moratòria en el cobrament de les rendes.

Les entitats exigeixen que les propostes siguin analitzades al més alt nivell i proposen que es presenti als propers plens municipals i comarcal per tal que sigui debatuda i votada pels seus membres. Creuen que “una situació d’emergència com la que estem vivint requereix d’un compromís de tots els regidors, regidores, consellers i conselleres”.

Les entitats i associacions que signen la petició són l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, l’Associació de Comerciants de Casserres, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Bagà, l’Associació de Propietaris de parcel·les del Polígon Industrial de la Valldan, la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà, la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, la Unió de Botiguers i Comerciants de Gironella, la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig i la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal – Olvan.

X