L’autobús fins a Manresa i Barcelona, gratuït fins el 9 d’abril

Els viatges en bus entre el Berguedà i el Bages i el Berguedà i Barcelona seran gratuïts des d’aquest dijous, 2 d’abril, fins dijous vinent, dia 9. El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ho ha aprovat aquest dimarts en una reunió extraordinària.

Aquest acord afecta al metro, els trens i els autobusos de l’àrea metropolitana, però també a les connexions amb la “setena zona” que també coordina l’ATM, és a dir, el Ripollès i el Berguedà. D’aquesta manera, l’ATM vol “posar el transport públic a disposició de les persones dedicades a serveis essencials  i que estan autoritzades a desplaçar-se”. Segons explica el consorci en un comunicat, “és un acte de reconeixement a la seva tasca tan crucial en aquesta situació d’emergència”.

El volum de demanda, previsiblement, serà molt similar o inclús inferior al que ja es ve experimentant els darrers dies, amb reduccions generals d’un 90% del que és habitual. En tot cas, els Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

Menys expedicions de l’habitual

El nombre d’usuaris del transport públic al Berguedà s’ha reduït notablement des del decret de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat que ha comportat. Des del dia 17, les línies Berga-UAB, Berga-Vic i Berga-Solsona estan suspeses. Aquesta setmana també han deixat d’operar les línies Gósol-Berga i l’Espunyola-Casserres-Puig-reig. Tots aquests trajectes es poden seguir realitzant mitjançant el transport a la demanda, si algun usuari ho necessita i acredita que és per a un servei essencial o una activitat de força major.

En caps de setmana també resta suspesa per complert la línia que enllaça La Pobla-Berga-Cambrils i pateixen variacions les línies de Berga-Borredà i Berga-La Pobla de Lillet.

Pel que fa a les línies regulars que connecten la comarca amb Barcelona i Manresa, també han vist reduïda de manera considerable la seva freqüència. Els nous horaris són aquests:

Bus-ANDORRA-BERGA-BCN-COVID19-2

Bus-ANDORRA-BERGA-BCN-COVID19-1

Pel que fa al transport a la demanda, el Consell Comarcal l’ha restringit a una única persona per viatge o bé a un màxim de dues si són membres de la mateixa unitat familiar, en el cas de nens o persones en situació de dependència.

X