Salut farà unes 40 proves a la residència de Bagà per descartar o confirmar casos en els residents amb símptomes

Professionals del Departament de Salut de la Generalitat han començat a fer proves PCR (reacció en cadena de polimerasa), els tests més fiables per determinar si una persona té coronavirus. Se’n podran fer uns 40, segons la direcció del centre ha explicat a les famílies. Els tests serviran per confirmar o descartar els casos d’aquelles persones qui a hores d’ara encara no han pogut passar les proves.

La residència fa cinc dies que no pateix cap defunció. En aquests moments, la Salarich Calderer de Bagà té 7 residents aïllats després d’haver donat positiu al test del Covid-19. També hi ha 24 residents que es troben aïllats degut als símptomes que presenten. A banda, hi ha un 25è resident que també està aïllat, malgrat no tenir símptomes, per l’estret contacte amb residents amb símptomes.

Al llarg d’aquest dijous la residència tenia previst derivar 8 residents cap a diferents centres hospitalaris, sempre que hi hagi el consentiment de la família. D’aquests 8 residents, 4 es traslladaran a l’Hospital de Sant Andreu de Manresa i 4 més, al sociosanitari Santa Creu de Vic. L’objectiu d’aquests trasllats és oferir “una atenció mèdica més especialitzada als residents i poder fer front al Covid-19 amb més seguretat”.

A banda, al llarg d’aquest dijous també estava previst fer diversos tests ràpids als treballadors de la residència.

X