L’Ajuntament de Berga vol demanar el tancament de la zona del Menfis per aturar els abocaments de residus

L’Ajuntament de Berga està realitzat els tràmits per sol·licitar el tancament de la zona del Menfis per limitar-hi l’accés. Es tracta d’una zona de propietat privada però que, des de l’inici de la recollida porta a porta, acostuma a convertir-se en un focus d’abocaments d’escombraries. L’Ajuntament demanarà a la propietat de l’espai que el tanqui i que tingui cura de la seva neteja, tal com li correspon.

A principis d’abril es va netejar la zona per deixar-la lliure de deixalles i brossa. Des del març, abans de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local realitza actuacions específiques a diferents zones per minimitzar aquests actes incívics amb l’objectiu d’identificar i sancionar les persones que ho fan. Segons l’ordenança de convivència i via pública, les multes poden arribar a 750 euros, en el cas de les infraccions de caràcter lleu.

Les deixalleries, tancades pel coronavirus

La deixalleria mòbil i les deixalleries fixes situades a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig estan fora de servei des del 17 de març i fins a nou avís a causa del coronavirus. La suspensió temporal també afecta el servei de recollida de voluminosos a demanda. El Consell Comarcal del Berguedà informarà de la reobertura dels serveis quan la situació d’emergència sanitària sigui favorable.

X